Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Ima dana kad i u poslu koji volite i obično vam lako ide, stvari krenu naopako i samo se nervirate i ništa ne ide kako treba. Kako ćete se nositi sa tom situacijom zavisi od toga koliko ste strpljivi, taktični, koliko ste u stanju da prihvatate ono što se dešava i da ostanete pozitivni, ali svakako možete pokušati da se u lošim trenucima setite ovih saveta i pokušate da ih primenite.

Setite se da ste zahvalni na onome što imate

Ovo je trik za zbunjivanje mozga, koji počinje da podleže sužavanju svesti, u nervozi i nestrpljenju. Prvo, to je istina – sigurno osećate zahvalnost zbog onoga što imate, zbog ljudi, postignuća i svega ostalog što vaš život oplemenjuje i ispunjava ljubavlju. Kad počnete da razmišljate o tome, um se prebacuje sa uskog koloseka na kompleksniji saobraćaj i teskoba i nervoza se umiruju. Teško je fokusirati se na dobre stvari, zato što je um programiran da rešava probleme i kad se problem pojavi, zauzme sav prostor i suzi perspektivu. Upravo zbog toga, ovo je dobra vežba, čiji je cilj da proširite perspektivu, da biste mogli iz više uglova da sagledate problem, umesto da se nervirate, ljutite, brinete, paničite. To je isto kao kad nešto ne možete da pronađete – treba da prestanete da tražite i pustite da prođe neko vreme, pa onda da pogledate opet tamo gde ste već tražili (a sve ste pretresli). Začuđujuće je kako se tražena stvar pojavi kad je ne tražite u žurbi i panici i kako vam je promakla, dok ste tražili. Stvar perspektive.

Prihvatite svoje greške

Zaobiđite sva opravdanja i prihvatite da ste uradili najgore što ste mogli, da ste bili nemarni, rasejani, površni, glupi, da ste možda primetili da brljate, ali ste pomislili da to niko drugi neće primetiti – sve se to dešava ponekad, kad smo malodušni ili suviše žurimo, ili se loše osećamo. Nije važno zašto ste pogrešili, možda niste mogli bolje u tom trenutku, a možda jeste, ali vas je mrzelo – šteta je učinjena i vi ste odgovorni. Najbolje je da to odmah tako postavite, priznate grešku i prihvatite odgovornost i bolje je da svoju grešku sami prijavite, nego da čekate da vas prozovu. Tako ćete imati psihološku dobit od mirne savesti – jeste, pogrešili ste, ali ne pokušavate da se „vadite“ i spremni ste da snosite posledice i da popravite šta se može popraviti. Ako sebe ubeđujete da u suštini niste uopšte vi krivi, potisnuta griža savesti vam može doneti pritisak i stres koji je možete da kanališete i prepoznate, jer ste uzrok potisnuli i ubedili sebe da su drugi nepravedni, a vi žrtva. Osećanje krivice je toksično u svim odnosima, pa i u poslovnim i najbolje ćete ga razrešiti preuzimanjem pune odgovornosti, što pre.

Editors choice