Hot topics

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/2

Kad vas kritikuju osećate se posramljeno, ili ste ljuti, jer je kritika neosnovana i imate želju da se branite, dokazujete, svađate. Ali to nije konstruktivno i ništa ne postižete – niti ćete promeniti stav onoga ko vas kritikuje, niti ćete se sami bolje osećati. Zato pokušajte sa prihvatanjem – kritika vas uči kako da se nosite sa takozvanim negativnim osećanjima, a kritičari su vaši učitelji. Zato ih tako i posmatrajte.

Primite kritiku mirno

Neizostavno je da kritika izazove neprijatna osećanja – zato, umesto da odmah zauzmete odbrambeni stav, naučite da prigrlite ta neprijatna osećanja i da ih posmatrate dok se uzburkavaju u vama. Velika je veština pokazati smirenost i toleranciju u trenutku kad vas neko optužuje, proziva, pa čak i vređa, ali ta veština razvija vašu sposobnost rešavanja sukoba mirnim putem i osnažuje vas u potrazi za ispravnim rešenjima.

Šta je ono što pogađa cilj

Možda vas je tema kritike potpuno promašila, ali neke reči koje je kritičar izgovorio, žestoko su vas pogodile. Preispitajte se – šta je ono što vas je posebno uznemirilo, koju je to metu kritičar nehotice pogodio, ciljajući u nešto sasvim drugo. Možda je to način na koji vas je svojim nastupom stavio u poziciju tvrdoglavog deteta, koje se opire nepravednosti odraslih i oseća da je odbačeno i da za njega nema razumevanja i nežnosti. Takav sekundarni pogodak, obično ranjava neku davnu emotivnu povredu, čineći da se ožiljci neprijatno upale i zahtevaju vašu pažnju.

Editors choice