Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

1/2

Kad vas kritikuju osećate se posramljeno, ili ste ljuti, jer je kritika neosnovana i imate želju da se branite, dokazujete, svađate. Ali to nije konstruktivno i ništa ne postižete – niti ćete promeniti stav onoga ko vas kritikuje, niti ćete se sami bolje osećati. Zato pokušajte sa prihvatanjem – kritika vas uči kako da se nosite sa takozvanim negativnim osećanjima, a kritičari su vaši učitelji. Zato ih tako i posmatrajte.

Primite kritiku mirno

Neizostavno je da kritika izazove neprijatna osećanja – zato, umesto da odmah zauzmete odbrambeni stav, naučite da prigrlite ta neprijatna osećanja i da ih posmatrate dok se uzburkavaju u vama. Velika je veština pokazati smirenost i toleranciju u trenutku kad vas neko optužuje, proziva, pa čak i vređa, ali ta veština razvija vašu sposobnost rešavanja sukoba mirnim putem i osnažuje vas u potrazi za ispravnim rešenjima.

Šta je ono što pogađa cilj

Možda vas je tema kritike potpuno promašila, ali neke reči koje je kritičar izgovorio, žestoko su vas pogodile. Preispitajte se – šta je ono što vas je posebno uznemirilo, koju je to metu kritičar nehotice pogodio, ciljajući u nešto sasvim drugo. Možda je to način na koji vas je svojim nastupom stavio u poziciju tvrdoglavog deteta, koje se opire nepravednosti odraslih i oseća da je odbačeno i da za njega nema razumevanja i nežnosti. Takav sekundarni pogodak, obično ranjava neku davnu emotivnu povredu, čineći da se ožiljci neprijatno upale i zahtevaju vašu pažnju.

Editors choice