Hot topics

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

Da li je tačno da na mladima svet ostaje?

1/2

Joga je disciplina usmeravanja energije kroz kičmu i energetske centre, odgovarajućim položajima i disanjem. To nije sport i vaše ambicije da savladate neku vežbu i da je izvodite kao na slici, mogu da vam škode, jer se joga ne praktikuje tako. Svaka vežba može da se prilagodi vašim sposobnostima i gipkosti (koja će se vremenom povećavati) i posle dužeg vremena posvećenog bavljenja jogom, verovatno ćete moći da izvedete sve one zahtevne položaje, koje na početku niste mogli.

Da biste pravilno radili jogu, držite se sledećih smernica:

Zauzmite pravilan početni položaj

Važno je gde su vam šake u odnosu na širinu ramena, a gde kolena u odnosu na kukove – poštujte osnovne instrukcije i zauzmite početni položaj što bolje možete. Međutim, ako kolena treba da budu ispravljena dok se telo savija, a vama je to neugodno i teško, vežbu treba da prilagodite svojim mogućnostima. Poenta je da je izvedete u meditativnoj atmosferi – smireno, skoncentrisano, pravilno dišući, uz opuštanje prilikom istezanja, a ne uz napor koji će vam oduzeti dah i naneti bol.

Vodite računa o disanju

Disanje je važnije nego trud da svaki pokret izvedete maksimalno. Ako zadržavate dah – zaboravljate da dišete – ili se toliko umorite, da ne možete da povratite dah, onda ne radite kako treba. Kad sinhronizujete disanje i pokrete, tako da prestanete da brojite udahe i izdahe i da razmišljate o njima, onda možete izvoditi asane opušteno i sa pravim zadovoljstvom – jer u jogi se ne mučite, nego uživate.

Editors choice