Ako je u tvojoj glavi svakog jutra misao: “Jao, ne mogu da se budim… Jao, mrzim alarm ujutru… Koji je dan? Jao, moram na posao… Ne moooguuu… Oh kako mrzim svoj posao, spasite me!” krajnje je vreme da se zapitaš šta to dođavola radiš! Mislim, zašto radiš ono što ne voliš, ono što ti je mučno i što jedva preživljavaš? Zašto radiš ono što čini da se osećaš kao da ideš na streljanje, a ne u kancelariju?

OK, ovo je sasvim racionalno pitanje, ali nažalost, ponekad nemaš izbora. Ponekad moraš da radiš iz ko zna kojih razloga ili jednostavno još uvek ne možeš da daš otkaz i u tom slučaju zaista moraš da preživljavaš. Ipak, dok se nešto ne desi, evo kako možeš da preživiš to “streljanje”.

Iskoristi zakon privlačnosti. Sigurno si do sada više puta čula ono “kako zračiš, tako privlačiš” ili “kakve su ti misli, takav ti je život” i mislila si da je sve to… Pa… Bljuc. Ali, šta možeš da izgubiš? Posao? Ne sigurno! A i da da, ionako ga ne želiš, zar ne? Šalu na stranu, pokušaj da vizualizuješ ono što želiš, da razmišljaš pozitivno i sigurno ćeš u nekom trenutku privući sve pozitivno što želiš! Pokušaj! U vezi sa tim, možeš da kreiraš i svoj kolaž posla iz snova, kolaž vizije budućeg života. Nešto što će ti pomoći da se fokusiraš na te lepe misli, a uz pomoć fotografija iz magazina koje te asociraju na taj novi, lepši i bolji posao, citata koji te inspirišu i motivišu i slično.

posao 1 1 Kako da preživiš posao koji mrziš ako još uvek ne možeš da daš otkaz?
Comments