Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Kad počnete da posmatrate problem kao lekciju, blizu ste pretvaranja problema u izazov. Sledeći korak je da se zapitate koje su to mogućnosti, koje u toj situaciji previđate, jer ste suviše fokusirani na ono loše, beznadežno, negativno. Posmatrajte svoju situaciju kao da to nije vaša situacija, pokušajte da sagledate problem onako kako biste to učinili za najbolju prijateljicu, imajući u vidu njene vrednosti, sposobnosti, stvari koje joj se ponavaljaju i načine na koje reaguje. Uvek je lakše posmatrati objektivno sa strane, kad niste uključeni i imati dobru perspektivu kada su u pitanju tuđi problemi i lekcije. Dakle, napravite mentalnu distancu od sebe, izađite iz poistovećenosti sa dramom koju proživljavate u nekoj situaciji i posmatrajte sebe sa strane – koje vaše vrednosti i sposobnosti treba da se angažuju u toj situaciji, na koji način vam ta situacija donosi izazov i priliku da nešto naučite o sebi, da proširite svoju percepciju i promenite pristup.

Kako da problem pretvoriš u izazov 4 Kako da problem pretvoriš u izazov

Sva mudrost je sažeta u tome da su teškoće, prepreke i problemi, putokazi i lekcije. To pre svega znači da nas te lekcije upućuju na to da se zagledamo u sebe, da bolje upoznamo sebe, da budemo pošteniji pred sobom i naučimo da sebe vidimo koliko god je moguće objektivno.

Često, to znači da ne treba sebe da osuđujemo i oštro kritikujemo, već da pristupimo sebi sa nežnošću i razumevanjem, da se ne ljutimo na sebe zbog svojih slabosti, već da se oslonimo na svoje jake strane i napravimo protivtežu slabostima – a to možemo, kad sebe dobro poznajemo.

Kad proširite svoju percepciju i izdignete je iznad proste podele na dobro i loše, otvaraju se nove mogućnosti za angažovanje vaših sposobnosti i pronalaženje rešenja u problematičnim situacijama.

Fotografije: instagram.com

Brankica Milošević

Editors choice