Prijavi se i zajedno sa Sarom Jo testiraj (i osvoji) nove AVON matte ruževe!

Onaj osećaj kada napokon ostvariš cilj za koji si verovala da nije moguće ostvariti!

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

5 #fitnessgoals koje treba da postaviš sada da bi ovog leta najzad bila u formi i izgledala najbolje moguće

Na posebnom si režimu ishrane? Evo šta ti može pomoći da ostvariš još bolji rezultat!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

Zdrava koža glave – blistava kosa: 5 razloga da počneš da koristiš arganovo ulje u svakodnevnoj nezi

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

All eyes on you: Kako da odabereš maskaru koja će ti ovog puta zaista odgovarati

1/2

Koliko puta si pomislila da je 24 sata malo za sve što imaš da obaviš u jednom danu – i još da uspeš da se naspavaš? U današnje vreme je spavanje postalo privilegija onih koji su naučili da niko neće brinuti o njima, ako sami sebe ne stave na prvo mesto. Dakle, da bi bila produktivnija i da ne bi gubila vreme, koga ionako nikad nema dovoljno, potrebno je da postaviš prioritete i da ih se držiš. Ako si odmorna, sve što te čeka u danu, obavljaćeš lakše i brže. Zdrav san, pre svega, slažu se svi dobro organizovani, uspešni i produktivni. Ako to znači da ne gledaš svoju omiljenu seriju u 22h, nego da isključiš TV i spavaš, onda se povinuješ tome – i osloniš se na savremenu tehnologiju. Nema te serije danas, koju ćeš propustiti zauvek, ako je ne pogledaš u određeno vreme na TV-u. Vreme za seriju neka bude vikendom, a tada ćeš je već pronaći negde na internetu, ili ćeš gledati reprizu, ili ćeš koristiti mogućnost da gledaš TV program nekoliko dana unazad – i shvatićeš kako još savremena tehnologija može da ti olakša život i pomogne da bolje organizuješ svoje vreme.

posao 1 1 1 Kako da produktivnije iskoristiš svoje vreme

Ključ produktivnosti je u tome da koncentrisano obaviš što više posla za što kraće vreme, a da bi razvila tu sposobnost fokusiranja, uz postavljanje prioriteta, pomoći će ti još neke odrednice:

Ne vraćaj se na jednu stvar više puta

Kad se pojavi nešto što možeš da ostaviš za kasnije – nemoj to učiniti. Ili odmah reši to (baš zato što nije teško i hitno, nećeš osećati pritisak i ništa te neće ometati da obaviš taj posao), ili ga prosledi dalje i raspodeli saradnicima, ako je to moguće u poslu kojim se baviš.

Pripremi se za sutra

Okončaj radni dan pripremom za sledeći. Tako postižeš dve stvari – rezimiraš dan za sobom i vrednuješ ono što si postigla i postavljaš osnovu za sutrašnji dan – da bude isto tako uspešan i produktivan.

Počni od najtežih stvari

Prvo završi ono najzahtevnije i najteže – ostatak dana ćeš imati za lakše, manje važne, ili zanimljivije i kreativnije poslove. I obavljaćeš ih rasterećeno – jer ti ono teško više neće “visiti nad glavom”. Oni koji ostavljaju najteže za kraj, obično na kraju nemaju dovoljno energije i koncentracije da se sa tim izbore i stvar ispadne traljava, a oni se osećaju frustrirano i nezadovoljno.

Editors choice