Uvod u leto u Beogradu: Šta ne smeš da propustiš tokom juna i jula

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

WE LOVE: #musthave patike koje ćeš viđati svuda tokom narednih meseci

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

Kako da prevaziđeš strahove i ostvariš svoj najveći cilj

3 najneprijatnije situacije + kako da se izvučeš

Beauty Talks: Kako da ti koža bude glatka duže vreme?

U fokusu: Ovaj uređaj za uklanjanje dlačica koriste sve influenserke – i oduševljene su rezultatima!

Sara Jo ti otkriva kako da pronađeš odgovarajuću nijansu crvenog karmina!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

1/2

Podstaknuti smo da budemo ono što jesmo – potraga za svojom istinskom prirodom, poznavanje, prihvatanje i razumevanje sebe, imperativ je savremenog shvatanja ličnog razvoja. Ponuđen nam je švedski sto duhovnosti, alternativnih saznanja, duhovne i energetske prakse, terapeutskog rada – hiljadu načina da dođemo do sebe i saznamo ko smo i šta nam je činiti. Ali sva ta priča je često suviše nategnuta, suviše agresivna, kao da podrazumeva da mi nemamo pojma o sebi, da smo izgubljeni i da se tražimo, birajući staze i puteve kojima su drugi već prošli. Šablon, spakovan u slobodu i duhovnost.

Istina je da često znamo i prepoznajemo šta je ono što nas odbija i što ne želimo, dok zapravo ne znamo tačno šta hoćemo i čemu stremimo i da nam potraga za sobom ne pomaže da shvatimo svoju prirodu i pronađemo ono što je u skladu sa nama. I istina je da niko ne može bolje od nas samih da shvati i spozna nas same – usmereni smo na sebe, a ono što jesmo, nije tamo negde, nego u nama, u našem srcu, u našim izborima, kulturi, stilu života. Ponekad nam samo nedostaje hrabrosti da budemo ono što jesmo, jer bismo morali da se suprotstavimo svima oko sebe i da odbacimo vrednosti sa kojima smo odrasli. I kad znamo šta hoćemo i šta želimo, nismo sigurni da li je to poželjno, odnosno, da li ćemo biti prihvaćeni, a ponekad iz bunta težimo stvarima koje nisu poželjne i nisu suštinski usklađene sa našom prirodom – živimo prezir prema šablonima, a ne svoju istinu. I znamo da nešto nije u redu, jer ne osećamo mir za kojim čeznemo.

To znači da se rukovodimo vrednostima koje se nalaze van nas, koje ne proizilaze iz naše istine i ubeđenja, da baratamo idejama koje pripadaju drugima i napajamo se energijom koja ne podržava našu suštinu. Nešto u nama prepoznaje to neadekvatno napajanje – kao da smo uključeni na punjač veće ili manje snage od one koja nam je potrebna. Emotivno se ne uklapa, a daje nam snagu da donosimo odluke, rezonujemo i biramo. I tako povezujemo svoju energiju sa neadekvatnom spoljašnjom energijom i dopuštamo da ona određuje naš život.

Zboravljamo da se pitamo šta je istinito za nas, sa čim smo usklađeni, šta vibrira na našoj frekvenciji i osećamo konfuziju. Jer, sve radimo kako treba, a ne osećamo mir i ispunjenost.

Editors choice