Možda duboko potisnuta, potreba za sopstvenom istinom postoji u nama i traži da se iskaže. Razvija se unutrašnji sukob, koji služi da nas usmeri ka sebi, ka balansiranju svoje energije, ka sopstvenim energetskim resursima. Pronaći svoju istinu, može da znači velike i drastične promene, donošenje teških i bolnih odluka, kao što je ostavljanje posla, prekidanje odnosa sa bliskim ljudima, porodicom, partnerom…

Da bismo se odvojili od onog što utiče na nas, da bismo isključili neadekvatan energetski punjač, moramo da se odvojimo od mnogih stvari koje smo izgradili pod uticajem te vrste energije, moramo da otpustimo sve što je došlo spolja, a to često znači da je potrebno da dovedemo u pitanje sve što smo postali do tog trenutka i da srušimo sve što smo izgradili.

Povezivanje sa unutrašnjim energetskim kursom, sa sopstvenim izvorom, počinje sa buđenjem svesti. Počinje prepoznavanjem činjenice da koristimo energetske izvore koji nisu usklađeni sa našom suštinom, odnosno, da živimo život koji nismo sami izabrali. Potrebno je da pronađemo svoju strast, da sledimo svoje ideje, da tražimo svoju istinu, uprkos strahu da ćemo druge povrediti i razočarati, ili da nećemo uspeti u svojim namerama. Moramo da rizikujemo svoju udobnost i osećanje bezbednosti i da se odvažimo na avanturu življenja kroz sebe, kroz svoju istinu i svoje snove.

To nije lako. Nije kao prespajanje napajanja – isečeš kabl i povežeš žice sa drugim izvorom napajanja. To je proces izrastanja iz sebe, usklađivanja sa sobom, navigacije prema svojim potrebama i željama, prema svom samoostvarenju. I nema merila koje će nam reći da li smo u tome uspešni, nema diplome koja će nam biti dodeljena za uspešno sproveden proces ličnog razvoja, integracije ličnosti i postizanja autentičnosti. Jer to je proces učenja, menjanja i prihvatanja, koji traje čitavog života.

Izvor fotografija: instagram.com/whiskyouth

Brankica Milošević

Comments