Osobe na istim frekvencijama prirodno privlače jedna drugu, pa ako želiš da podigneš svoju frekvenciju, moraćeš da uvedeš neke ozbiljne promene u svom načinu života. Potrebno je da uvedeš dosledno praktikovanje pomeranja fokusa, da “prevaspitaš” svoj um, koji je naučio i navikao da dobre stvari uzima zdravo za gotovo (da ih podrazumeva i na njih ne obraća pažnju), a to neće ići lako i glatko. Možeš se osećati kao da glumiš, dok zapisuješ afirmacije, pokušavaš da zameniš kritičan stav prihvatanjem, da daš važnost onome što je dobro, a što inače zanemaruješ, dok pokušavaš da zanemariš  ono što te inače nervira, remeti i izbacuje iz ravnoteže.

To nije prosta zamena negativnih misli pozitivnim i pomeranje fokusa, kao pomeranje figure na šahovskoj tabli. To je zaista proces “prevaspitavanja” koji moraš disciplinovano da sprovodiš, prevazilazeći osećanje da se baviš glupostima, da to ionako ne deluje i ničemu ne služi, da lažeš sebe, pretvarajući se da postižeš smirenost i pozitivnost. Kroz ovaj proces moraš ići dosledno i otvoreno, za sva iskustva koja ćeš imati – uključujući i to da ćeš se osećati neuspešno i da će ti biti izuzetno teško da držiš pažnju tamo gde želiš da se ona nalazi. Ali, kao i prilikom svakog učenja i treninga, napredovaćeš postepeno. Ni vežbanje u teretani ti neće dati željeni mišićni tonus za pet dana, ali za pet meseci ćeš sigurno primetiti napredak. 

Kada navežbaš premeštanje fokusa, kad počneš da primećuješ kako možeš da upravljaš svojim mislima i osećanjima i kada stvarno počneš da zapažaš i da reaguješ na više vibracije, možeš se pozabaviti upravljanjem svojom energijom u pravcu privlačenja željenih stvari. Da privučeš ono što tražiš u životu, moraš se ponašati kao da to već imaš. 

Zapiši stvari koje želiš da privučeš i zamisli kako bi tvoj život izgledao da je to o čemu maštaš, stvarnost. Ostvarenje želja se neće dogoditi kao da  mahneš čarobnim štapićem, ali na ovaj način šalješ poruku Univerzumu na odgovarajućoj frekvenciji i neke dobre stvari će sigurno početi da se dešavaju i počećeš da ih primećuješ. Glavna ideja zakona privlačnosti je da možeš da upravljaš svojim životom (do određene mere), odnosno, da možeš da kontrolišeš svoje misli (uz koje idu i osećanja), da dosegneš zadovoljstvo sobom i svojim životom i da pozitivno utičeš na sve u svom okruženju. 

Naslovna fotografija: instagram.com/cocobeautea

Brankica Milošević 

 

Comments