Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/2

Nauka je ustanovila da postoje nezavisne moždane veze, čije aktiviranje utiče na naše osećanja blagostanja, sreće i zadovoljstva. Sigurno do sada znamo da sreća nije u nečemu spolja, što možemo da osvojimo i unesemo u svoj život, barem ne trajno, već je stanje uma i bića. A sada znamo i da možemo da razvijamo svoju spsobnost za sreću – da aktiviramo neuronske veze koje direktno utiču na povećanje naših kapaciteta za sreću.

Sposobnost da održavamo pozitivno stanje

Koliko puta sami sebi kvarimo spokojstvo i dobre trenutke, jer ne možemo da se opustimo i da uživamo u njima. Bocka nas pomisao da je to prolaznost, pretrnemo od sujeverne pomisli da ćemo sigurno platiti debelo kasnije, kad se sad tako dobro osećamo – vraćamo se u negativnost jer nju bolje poznajemo, navikli smo na nju, ona je naša zona komfora, iako to ne želimo svesno sebi da priznamo. Sposobnost održavanja pozitivnog stanja povezana je sa sposobnošću fokusiranja, a to možemo da vežbamo. Kad nam je dobro, to je trenutak u kome treba da boravimo, svesno i namerno odbacujući uzemirujuće misli koje nam se nameću. Dobri trenuci prolaze, ali prolaze i loši, osim ako ih ne učinimo trajnima, stalno odbacujući one dobre.

View this post on Instagram

Top of this week’s to-do list. 📝

A post shared by LEMON LAINE (@lemon_laine) on

Sposobnost da se oporavljamo od negativnih stanja

Dakle i ono što je loše je privremeno i prolazno i naša sposobnost da se oporavimo biće veća ako to saznanje držimo u svesti i dok nam je loše. Sada je tako, ali proći će i biće bolje. A kad počne da prolazi, onda treba da prigrlimo taj oporavak i da se radujemo što dolazi dobar period. Iz svega lošeg što nam se dešava, izlazimo jači i mudriji kad prođe, svako iskustvo je dragoceno – setite se da čvrsto verujete u to, onda kad se ne osećate dobro.

Editors choice