Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Nije dobro potiskivati bes, nije dobro prosipati ga naokolo bez ikakve kontrole – šta onda da radiš sa svojim besom? Sarađuj, savetuju stručnjaci. To, pre svega, znači promenu percepcije, načina na koji posmatraš, shvataš i doživljavaš bes. U svojoj suštini, bes je snažna energija, od koje se osećaš živo, budno i angažovano. Potiskivanjem i racionalizovanjem besa gubimo tu vitalnost, tu energiju koju možemo da upotrebimo kao pogonsko gorivo.

Recimo, energiju ljutnje i besa možemo da iskoristimo za pročišćavanje drugih emocija – kao što je tuga, koja je uvek odmah tu, ispod uzburkane površine osećanja besa.

Bes nam daje dozvolu da podignemo glas, tamo gde bismo inače samo progutali ono što nam se servira.

Može nam dati podstrek da preduzmemo nešto i promenimo stvari koje nas ugnjetavaju i sputavaju. Bes se može upotrebiti kao gorivo za izdržljivost na putu ostvarenja svojih ciljeva (to je onaj osećaj kad istrajavate “zainat”).

Gnev nam može pomoći da napustimo posao koji nas ubija, da prekinemo emotivni odnos (ili brak) u kome lagano odumiremo, može nas naterati da se zauzemo za sebe, za svoje dostojanstvo, svoje vrednosti i svoju istinu.

Editors choice