Hot topics

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

To su zreli i konstruktivni načini za upotrebu energije besa, ali bes može biti i nezreo i destruktivan. Kao kad se ljutimo na druge što ne misle isto što i mi, što nam oduzimaju vreme i sputavaju slobodu, što se stvari ne odvijaju onako kako smo zamislili. Tada pomaže da stanemo i pozabavimo se svojim besom unutar sebe. Da pokušamo da razumemo svoj bes, jer kad dopremo do njegovog izvora, shvatamo da smo jedino mi sami odgovorni za sve što nam se dešava.

Zrela upotreba ljutnje i besa je kad podstaknuti nepravdom, nehumanošću, nedostatkom kolektivne i lične svesti, umesto da postanemo depresivni mizantropi, preduzmemo ono što realno možemo – postanemo borci za očuvanje prirode, za zaštitu životinja, za pomoć ugnjetavanima, za mir i prosperitet čovečanstva. Svest o tome da ne možemo mnogo, ali možemo nešto i da smo odgovorni da učinimo to što možemo, čini od nas mudrije i bolje ljude. Tako se sarađuje sa besom.

View this post on Instagram

“on my first date with happiness, i decided i had enough of oversized black tshirts and loose black jeans so i threw on a yellow sundress, which i found after passing through my closet like a raging hurricane; as always, i was running late. on my first date with happiness, i decided i was going to let her fall in love with my natural self so i put down my concealer, mascara, lipstick and eyeliner. and i ornament myself with rings and necklaces, a spray of flowery, sweet perfume. on my first date with happiness, i decided i was going to let her in so i told her my everything, i was afraid, of course but i knew i would have to, at least, give her a chance to get to know me, i would have to give my tired self a chance to stop being a fucking liar. on my first date with happiness, i said: “hey, my name is sadness. but i want to learn to be happy again.” on my first date with happiness, i let a little bit of life reach my insides after a whole long time of having myself against myself.

A post shared by ItalianLoveStory🕊 (@italianlovestory) on

Takođe treba da budemo svesni razlike između oslobađanja i izražavanja besa. Kad nam je potrebno da se izbesnimo, da pustimo paru poput ekspres-lonca, da vičemo, trčimo, razbijemo nešto, udaramo jastuke, to pomaže trenutno u oslobađanju prevelikog naboja. Ali izražavanje besa je svestan postupak, u kome pokazujemo kako se osećamo zbog neke situacije ili stanja, bez osuđivanja drugih zbog toga. Time im dajemo priliku da nas razumeju, da izraze sopstvena osećanja, da naprave neke analize uvide – dok mi činimo to isto.

Na taj način ćemo jasnije uočiti svoje negativne obrasce i ostvariti dublju vezu sa sobom, kao i funkcionalnije i kvalitetnije odnose sa drugima.

Izvor fotografija: instagram.com/italianlovestory

Brankica Milošević

Editors choice