Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

1/2

Veliki deo vremena određenog za neki rad, provedemo neproduktivno – nedostaje nam koncentracija, nemamo volje i pokušavamo da se nateramo da nešto uradimo. A onda, kad počnemo da radimo i kad se u to zaista unesemo, posao završimo za mnogo kraće vreme, nego što smo očekivali, ili odredili. Zapravo, za 20 posto vremena produktivnog rada, obično obavimo 80 posto posla i to je poznato kao Paretov princip, koji možemo da upotrebimo da bismo bolje upravljali svojim vremenom. U suštini, to znači da je manje produktivnog rada učinkovitije i bolje nego više neproduktivnog i da treba da naučimo da radimo manje, ali pametnije. Da bismo bili maksimalno produktivni i za kraće vreme obavili više posla, potreban nam je fokus, koncentracija, sabranost.

Stručnjaci predlažu kako da se bolje organizujemo, da upravljamo svojim vremenom i postignemo fokus:

Zapišite svoje ciljeve i to na nedeljnom, mesečnom i godišnjem nivou. Kad zapišemo na papiru ono što smo namerili da ostvarimo, to pomaže u održavanju fokusa.

Potrebno je da uvedete naviku kreiranje okvirnog plana za sve što želite da postignete tokom godine (pošto smo na početku godine, ovo je idealan trenutak da počnete) i da rasporedite po mesecima korake realizacije. Za nedeljni plan odredite jedan dan u nedelji (ako ne želite da to bude nedelja i ponedeljak je dobar) i zatim svakog dana proveravajte svoj nedeljni plan i pokušajte da ga ispunite.

U cilju uštede vremena, odnosno, produktivnosti, odredite u kom delu dana ste najdelotvorniji i u to vreme obavljajte najteže i najzahtevnije zadatke. Ako vam spoljašnji zvuci smetaju da se usredsredite, stavite slušalice i pustite muziku, ili koristite čepiće za uši, ako vas i muzika ometa. Radite fokusirano dvadesetak minuta, napravite malu pauzu, nastavite. Vežbajte, dok ne budete mogli da održavate punu pažnju četrdesetak minuta.

Editors choice