Priznajem, retko šta može da se meri sa letnjim odmorom koji provodiš na što udaljenijoj destinaciji uz nula posto brige šta se dešava u “stvarnom životu”, ali verujem da smo tokom ove godine svi naučili da ponekad ne možemo kako mi hoćemo, već kako moramo. A moramo da ne pravimo velike, dugoročne planove i moramo da pronađemo zadovoljstvo u sitnim, svakodnevnim stvarima na koje smo “osuđeni”.

Ali hej, to što ćeš leto možda provesti drugačije nego što si navikla ne znači da će ono biti propast veka! I zaista, ne moraš da putuješ (negde daleko) da bi mogla da kažeš da si imala najbolje leto do sada, a mi ćemo ti dati nekoliko jednostavnih predloga kako da se dobro provedeš, makar i kod kuće.

Nešto novo

Iako nemam ništa protiv navika, pa čak i monotonije, na odmoru ipak volim da iskoračim iz svoje zone udobnosti i isprobam ili uradim nešto što inače ne radim. Malo novine nikome ne škodi, zar ne? No, ne brini, ne mora to da bude bandži džamping (mada i može, ako je to ono što te zanima) – dovoljno je da i sitnicama svoj dan učiniš drugačijim, na primer, tako što ćeš praviti drugačije izbore u odnosu na one koje inače praviš.

Umesto što ćeš spavati do 12h, ustani malo ranije. Umesto što ćeš ceo dan provesti na telefonu, iskoristi ga da radiš nešto što potajno želiš već duže vreme, ali ne stižeš. Bindžovanje serije zameni drugim, novim hobijem. Umesto da naručiš hranu, spremi je sama. Umesto tople kafe koju inače piješ, isprobaj hladnu varijantu. Ja leti obožavam da pijem hladne kafe, a uz Nespresso asortiman Barista Creations For Ice sada mogu da ih pripremim sama, kod kuće, samo uz dodatak hladnog mleka ili vode i leda koji još više ističe aromatične note. Bez obzira na to da li voliš intenzivnu ili nežniju kafu, kao ja, obavezno probaj da je pripremiš na malo drugačiji način – hladnu, osvežavajuću, savršenu za topli letnji dan!

nespresso ice 2 Kako da se dobro provedeš ovog leta   čak i ako nigde ne putuješ!

Spa dan

Na kraju svake radne nedelje sebi obećavamo da ćemo vikend provesti na off – i to se naravno nikada ne desi. Zato odmor treba da iskoristimo da sebi priuštimo te dane razmaženosti za kojima žudimo već mesecima unazad. Ovo znači da ćeš zakazati jednu, drugu, petu masažu, da ćeš se opustiti na manikiru i pedikiru, da ćeš svoju kožu i kosu počastiti hranljivim maskama, da ćeš sebi priuštiti aromatičnu toplu kupku, da ćeš otići na plivanje ili jednostavno potapanje u đakuziju, da ćeš čekirati taj novi wellness centar u blizini… Znaš već, potpuno sebično ćeš uraditi nešto za sebe. Ko zna, možda najzad usvojiš naviku da se ovakvim sitnim zadovoljstvima častiš i češće od odmora koji uzimaš jednom do dva puta godišnje.

Koktel veče

Nakon što si dovoljno vremena posvetila sebi, vreme je da u svoj odmor uključiš i društvo, zar ne? Ukoliko su ti dosadili kafići po gradu ili si se uželela malo intimnije atmosfere, dogovori se sa svojim prijateljima da svake nedelje neko od vas organizuje koktel veče kod svoje kuće. Dvorište je u ovakvim prilikama veliki plus, ali i terasa može da posluži. Na kraju krajeva, najvažnije je da se okupite i isprobate neke nove, zanimljive ukuse, a mi ti predlažemo dva super laka i super ukusna koktela od kafe koji će te opustiti i osvežiti.

Fizzy Iced Peach

Sipaj u čašu 90g leda, dodaj 10ml Monin sirupa od bele breskve, pripremi kao espresso Barista Creations For Ice Freddo Delicato (40ml) i na kraju dopuni čašu hladnom gaziranom vodom.

Iced Rosemary Latte

Stavi grančicu ruzmarina na dno čaše i sipaj pripremljeni Barista Creations For Ice Freddo Inteso (40ml) preko. Izvadi ruzmarin, dodaj 90g leda i 10ml Monin sirupa od slane karamele. Na vrh dodaj penu od hladnog mleka.

nespresso ice 1 Kako da se dobro provedeš ovog leta   čak i ako nigde ne putuješ!

Tvoj lični projekat

Na kraju, kad god ne znaš šta da radiš, uvek možeš da radiš na sebi ili na svom okruženju. Osmisli svoj lični projekat na kom ćeš raditi tokom leta, a koji može da znači bilo šta – možeš poraditi na svojoj ishrani i figuri, možeš se pozabaviti uređenjem doma, možeš sebi postaviti izazov da svake nedelje pročitaš po jednu knjigu ili da mesec dana jedeš isključivo zdravu hranu. Šta god da odabereš, verovatno će biti više izazovno nego zabavno, makar u početku, ali zabava zapravo dolazi na kraju – kada uspešno završiš projekat, imaćeš čemu da se raduješ i budeš ponosna na sebe, a to je zaista dobar osećaj koji ćeš pamtiti i kada se leto završi.

Naslovna fotografija: instagram.com/catarinanpereira

Ivana

Comments