Zdrava koža glave – blistava kosa: 5 razloga da počneš da koristiš arganovo ulje u svakodnevnoj nezi

Dental Milošević: “Lep osmeh stvara pozitivnu sliku o vama!” (INTERVJU)

Zašto je postalo kul da tvoj party autfit zapravo bude – sportski?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

9 stvari koje bih volela da sam znala pre nego što sam počela da trčim

Pre nego što postigneš savršen #nomakeup makeup look, ovo je potrebno tvojoj koži!

ULTRA BOOST: 4 stvari koje će ti pomoći da nastaviš da trčiš onda kada želiš da odustaneš

Prirodna nega je u modi: Evo kako da oporaviš kožu posle hladne zime!

Najvažnija stvar koju možeš (i treba!) da uradiš za svoju drugaricu

4 razloga zbog kojih je zdravo imati BFF

1/2

Teško je biti pozitivan i videti ono dobro, kad se dešavaju neprijatne i loše stvari – ne može na mišiće. Ali svoj generalni stav, usmeravanje pažnje na ono svetlo, prijatno i pozitivno, napraviće razliku i u mračnim, neprijatnim i teškim trenucima. Evo kako to rade pravi pozitivci.

Umeju da se opuste

Život je brz, zahtevan i stresan za sve, za optimiste jednako kao i za pesimiste i sve ostale. Svi smo iskusili trenutke i periode dezorijentisanosti, iscrpljenosti, anksioznosti. Pozitivisti vole sebe – stalo im je da sačuvaju svoje nerve i obnove energiju i zato praktikuju razne tehnike opuštanja i smirivanja. To su možda tehnike disanja, meditacija, šetnja u prirodi, ili omiljeni rituali koji im tokom dana donose trenutke opuštanja – popodnevna kafa, šetanje psa, rad u bašti, čitanje. Sve što vam prija, pokreće pozitivne emocije i pomaže vam da se opustite, vredno je i validno.

Otporniji su na životne izazove

Duga praksa fokusiranja na ono dobro i pozitivno, ne dovodi vas u stanje nirvane, ili u stanje neprekidne prijatnosti i radosti. Pozitivna osećanja (zahvalnost, radost, zadovoljstvo) traju kratko, ali kada ih često osećamo, dugoročno imaju uticaj na povećanje otpornosti na izazove. U teškim trenucima, pozitivci zadržavaju smirenost, oslanjaju se na sebe, preuzimaju odgovornost, rade sve što mogu da urade – ne slamaju se, ne gube prisustvo duha i u stanju su da i drugima pruže oslonac i utehu.

Prihvataju loše i teške situacije

Pozitivisti nisu nerealni – ne misle da će pozitivnošću oterati od sebe sve negativno i da im se loše stvari neće dešavati zato što su pozitivni. Oni su realni i ne negiraju loše, neprijatne i negativne stvari, prihvataju ih, ali veruju u svoju snagu i sposobnost da se sa takvim situacijama izbore i takve periode prebrode.

Editors choice