Hot topics

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

Vredni rad i predanost poslu se danas, u kapitalističkom svetu, apsolutno podrazumevaju, i nisu dovoljni za napredak  i isticanje u karijeri.

Da biste postali zaista uspešni, i da bi drugi primetili vašu posvećenost, morate dati još više od vašeg uobičajenog zalaganja.

istaci se na poslu 2 Kako da se istaknete na poslu

Uz naše trikove, vaš trud sigurno neće ostati neopažen.

Budite samovereni, ali ne i napadni. Dobro spoznajte sve svoje sposobnosti i iskoristite ih. Bilo da ste smireni i sve uspevate da završite u roku, ili najbolje funkcionišete pod pritiskom, dobro razmislite na koji konkretan način možete time doprineti poslu, konsultujući se sa svojim šefom. I najvažnije, uvek kada za to imate vremena, iskoristite svoja znanja i sposobnosti da pomognete kolegama. Oni će to ceniti!

kako se istaci na poslu 2 Kako da se istaknete na poslu

Brinite o svom izgledu. Ukoliko želite neki posao, oblačite se adekvatno za njega. Od odeće, preko držanja do vašeg izraza lica – sve mora biti u skladu sa vašim poslom i sposobnostima. Ukoliko dobijete izazovan projekat– dočekajte ga sa osmehom, i svi će misliti da uvek držite stvari pod kontrolom.

Izbegavajte da govorite ne, ali budite racionalni. Upravljanje sa više projekata odjednom može izazvati konfuziju, ali ako je ona rešiva skraćivanjem vaše pauze na poslu, ili odnošenjem dela posla kući, izdržite. Ukoliko je obim posla ipak preveliki, shvatite to na vreme. Mnogo je bolje na početku objasniti da ne možete da postignete da izvršite nove obaveze pored aktuelnih, nego po svaku cenu prihvatati gomilu posla i rizikovati da ga ne izvršite, ili da ga traljavo “odradite”.

kako se istaci na poslu 3 Kako da se istaknete na poslu

Aktivno slušajte. Naoružajte se informacijama o vašim saradnicima, i uvek ćete znati šta da kažete u kom trenutku. Naoružajte se svim potrebnim informacijama o vašim radnim zadacima i nećete praviti nepotrebne greške. Ako vam bilo šta nije jasno, ili vam fali bilo koji podatak, ne libite se da pitate.

kako se istaci na poslu 1 Kako da se istaknete na poslu

Unosite nove ideje u posao. Ukoliko samo budete slepo pratili nečije instrukcije, postaćete puki izvršitelj i nećete napredovati. Čitajte, istražujte i punite se novim idejama, a potom se nemojte plašiti da ih iznesete.

Jasna Stanić

 

Editors choice