Kada upoznamo nekoga ko nam se zaista sviđa, kolena nam klecaju, crvenimo, nismo baš sigurni kako se rečenice izgovaraju, i na sve to još želimo da udovoljimo toj drugoj osobi svojim ponašanjem, misleći da ćemo tako pokazati da nam se dopada i dobiti naklonost natrag. Ukoliko konstantno predstavljamo da imamo ista interesovanja i razmišljanja kao osoba koja nam se dopada, pogrešno smatramo da će ona u tom slučaju bolje da nas prihvati.

Ukoliko nam na prvom dejtu neko spomene da voli sport, i mi ćemo reći da nas sport zanima iako smo možda na silu pogledale samo par utakmica u svom životu uz starijeg brata. Ako kaže da ne voli da ide u klubove, izabraćemo da ne spomenemo da smo se prošlog vikenda baš dobro provele i ostale u gradu do jutra. Ok, takav scenario se u ovoj godini verovatno neće dogoditi, ali razumete na šta mislim. Ipak, ako na ovaj način nastavimo i uđemo u izgradnju novog odnosa, osoba koja nam se dopada steći će potpuno pogrešnu sliku o nama. Sve i da joj se svidimo, ko je zapravo osoba u koju se taj neko onda zaljubio?

View this post on Instagram

Better than a Belgian waffle

A post shared by Cole Herrmann (@cole_herrm) on

Ne brinite, ovo se svima barem jednom u životu desilo. Nije da ste želeli da lažete, jednostavno ste uvijali istinu do trenutka kada ste shvatili da je ipak previše, a onda nije bilo moguće ići natrag. I sve to, samo iz potrebe da vas neko voli i prihvati, i velike nesigurnosti da takvi kakvi jeste niste dovoljno dobri i ne zaslužujete tuđu ljubav. Naročito ne ljubav te magične savršene osobe koja vam se dopada. Ipak, ovo je moguće promeniti, a evo i nekoliko saveta kako da to učinite.

Comments