Da bi olakšala lekaru posao, a u cilju sopstvene dobrobiti, pri odlasku kod ginekologa zbog nekog problema (a obično idemo samo kad moramo) ove stvari treba, ili ne treba da radiš.

Ne izvinjavaj se zbog toga što si nedepilirana

Možda je tebi neprijatno što si zadlakavila tamo dole, ili što su ti noge nedepilirane, a nema načina da kod gineloga ne otrkiješ i noge, ali lekara se to uopšte ne tiče. On ima nekoliko minuta da ih posveti pregledu, da čuje šta imaš da kažeš, da postavi pitanja i dobije odgovore i ne treba da traćiš njegovo vreme skretanjem pažnje na ono što nije tema tvoje posete i potrebe.

Uvek treba da znaš datum poslednje menstruacije

Pri bilo kom ginekološkom pregledu (osim ako je u pitanju redovna kontrola toka trudnoće) lekar će te pitati za datum poslednje menstruacije. Da ne bi gubila vreme i prisećala se kad se već nađeš u ordinaciji, preslišaj se kod kuće. Za lekara, ovo je važan orijentacioni podatak i to da li se bliži početak cklusa, ili je ciklus upravo prošao, ili su u toku plodni dani, može da bude bitan faktor u odnosu na problem zbog koga si došla kod ginekologa.

blog1 10 Kako da se ponašaš kod ginekologa?
Comments