U prvim danima, adaptirajte se njoj

Nemojte biti sebični. Iako biste voleli da ona kao nekada može da vam se javi usred dana i noći, i sami ste svesni da sada to jednostavno ne može da bude slučaj. Zato, makar u prvom periodu njenog majčinstva, pokušajte da zajedničke planove prilagodite njoj, jer nije ni ona sama kriva za to što se beba često budi i što joj je potrebna puna pažnja. Na ovaj način ćete pokazati svojoj najboljoj prijateljici da ste joj podrška čak i onda kada ona ne može baš da se u potpunosti posveti vama.

Razgovarajte o organizaciji zajedničkog vremena

Ukoliko se zaista osećate povređeno i zapostavljeno, o tome razgovarajte. Pa u pitanju je vaša najbolja drugarica, saberite se! Kome ćete reći da vam nedostaje, ako ne njoj? Poverite joj se, i neka se ona poveri vama – a zatim pokušajte da organizujete plan zajedničkog vremena. Ostavite prostora za promene, planirajte viđanja u skladu sa novom situacijom u kojoj je prioritet beba, i dogovorite siguran dan za facetime ili poziv. Na ovaj način kreiraćete rutinu koja će održavati vaš kontakt i koja će vremenom jednostavno postati nešto što radite potpuno prirodno.

Ne budite sujetni i prihvatite da ste sada odrasli

U ovom slučaju, zaista nema mesta sujeti. Razumemo, nekada je teško prihvatiti da život ide i da ste sada odrasli, i da su možda vaši prijatelji već napravili neke korake na koje vi još uvek niste spremni. Ali, baš tada je vreme da pokažete zrelost i podršku, a ne da se durite kao da ste vi malo dete, koje je vaša prijateljica upravo dobila.

Naslovna fotografija: instagram.com/leiasfez

Jovana

Comments