Kutak za šminku je pretpostavljam omiljen deo prostorije svakoj ženi. Ili bar obožavateljkama šminke i samog šminkanja. Ponekad je potrebno lepo srediti i dobro organizovati šminku, jer svaka od nas sigurno ima neki karmin kupljen 2015. godine koji i dalje čuvamo, jer možda će nam nekad zatrebati (iako je uvek slučaj da neće, zar ne?). Svakako je bitno pregledati i očistiti, s vremena na vreme, sve šminkerske proizvode, kao i prostor gde ih držite.

Proverite svu šminku

Prvi korak se odnosi i na same proizvode, ali i na vašu organizaciju. Pre nego što krenete sa sređivanjem, odvojite jednu nedelju kada ćete obratiti pažnju na to šta sve uobičajeno koristite i koliko dobro radi svaki od tih proizvoda. Proverite da li vam se baš sve dopada i da li sve što posedujete često nanosite na lice. Takođe, ono što najmanje koristite od proizvoda (ili ste čak i zaboravile na neke od njih), trudite se da u toj nedelji isprobate kako biste videle da li zaista vredi zadržati ih. Možda tako i otkrijete neki novi ajlajner ili karmin za kojim ste poludele, a on se “zagubio” u svom prostoru. Krivac za to je neorganizovan, natrpan deo za šminku, pa je to još jedan razlog zašto bi trebalo da ga doterate.

Takođe, obratite pažnju na prostor koji ste odvojile za slaganje kompletne šminke. Bilo da je u pitanju fioka, sto, polica – pogledajte gde najviše volite da držite proizvode koje najčešće koristite, i organizujte ih tako da uvek sve vraćate na svoje mesto kako neki proizvod ne bi opet bio zaboravljen. Između ostalog, tako ćete zapamtiti gde vam se šta tačno nalazi, pa čak iako ste u žurbi, sigurno ćete pronaći svaki proizvod koji vam je u datom trenutku pao na pamet, a i uštedeti vreme.

Izvadite sve na jedno mesto

Da, gotovo sve što se nalazilo u delu za odlaganje šminke, a i van njega (tašne, kupatilo, svi neseseri po kući). I sve četkice i druge alate potrebne za sam proces šminkanja. Iznenadićete se koliko ste karmina, maskara ili balzama za usne ostavile po tašnama, ili nekom neseseru. Ili ćete pronaći nešto što ste dugo tražile, mislile da ste izgubile. Konačno, kada vam svi proizvodi budu na jednom mestu, bićete tako zadovoljne i ispunjene što najzad imate uvid u sve što imate i možete početi sa sređivanjem i organizovanjem.

Comments