Očistite sve

Sada kada vam je sve na jednom mestu, dezinfikujte alkoholom i lepo očistite sve površine, naravno i ona mesta koja ćete opet ispuniti šminkom. Jer, veoma je značajno da sve bude čisto i uredno. Takođe, ako imate one tzv. organizatore za šminku, posebno one gde vam stoje četkice za šminkanje – dobro ih operite. Oko šminke zna da se nakupi dosta prašine i prljavštine, a to zna da bude nepodnošljivo. Jednom rečju, messy! Sada sledi onaj malo duži i zahtevniji deo – očistite sve ambalaže pudera, maskara, korektora, paleta. Potrajaće, ali kada vidite da je sve besprekorno čisto, shvatićete da je vredelo. Uostalom, ovo je sjajna prilika da podrobnije operete beauty blendere, četkice i sve druge sunđerčiće koje koristite.

Isprobajte svu šminku

Ako zaista imate veliku kolekciju šminke, možete je (pre isprobavanja) razvrstati po sekcijama (puderi, rumenila, hajlajteri, palete senki, karmini). Ovo će oduzeti više vremena, pa će biti potrebno da odvojite dan kada možete tome temeljno da se posvetite. A onda bukvalno isprobajte svaki karmin. Puder ili hajlajter. Sve što možete na ruci da probate ili ako ste dovoljno raspoložene i na licu. Garantujem da ćete uvideti da imate nekoliko istih nijansi crvenog karmina, a uporno ste mislile da morate da kupite još neku (onu stvarno pravu) nijansu. Ili ćete pronaći senke kojima je istekao rok ili su skoro potpuno potrošene, a i one proizvode koji vam se jednostavno više ne dopadaju i ne koristite ih duže vreme. Kada su takvi proizvodi u pitanju, prvo pogledajte koliko su iskorišćeni (ili ne) i onda ih poklonite prijateljicama kojima će se takvi proizvodi možda dopasti, a ostatak odstranite. Ali, stvarno. Ne ostavljajte ih u neseseru, jer mislite da će vam možda nekad zatrebati. Ne, neće!

Organizujte šminku

Pre svega, najbolji način organizacije šminke je prema tome koliko često koristite koji proizvod. Odvojite mesto samo za pudere, korektore i prajmere koje zaista nanosite svaki dan. Onda odredite mesto za rumenila, bronzere i hajlajtere. Senke koje ne koristite često odložite na neko drugo mesto, kako bi ostavile više prostora za onaj deo šminke koji se najčešće upotrebljava. Na primer, puderi tamnijih nijansi, jarke senke i karmine koje koristite samo leti, ostavite ih u neseseru u jednoj fioci. A kada dođe prilika za njihovo korišćenje, zamenite je postojećom šminkom. Imajte u vidu da tokom organizovanja ostavite mesto za proizvode koje ste ponovo pronašle i želite da ih više isprobate ili im prosto pružite drugu šansu. Dakle, neka budu na vidnom mestu kako bi se setile da ih koristite.

I da ne zaboravim… Uvek možete doterati prostor za šminku nekim dekorativnim ukrasima!

Naslovna fotografija: instagram.com/carmushka

Anja Dragović

Comments