Da li se i vi brinete o svojoj životnoj sredini ili želite da više obraćate pažnju na proizvode koje kupujete i to kako oni utiču na svet u kojem živimo? Ukoliko je odgovor da, nastavite da čitate ovaj tekst. U poslednjih nekoliko godina mnogi beauty brendovi primetili su potrebu svojih potrošača za održivim proizvodima, i odlučili su da se okrenu clean proizvodnji. Ovo znači da su njihovi novi proizvodi uglavnom sačinjeni od 90% prirodnih sastojaka, a neretko su i veganski i gotovo uvek cruelty free, odnosno nisu testirani na životinjama. Svoje čitave brendove u stilu održivosti u potpunosti su reformirale rijaliti zvezde i beauty moguli Kylie Jenner i njena rođena sestra Kim Kardashian, a čak je i muzičarka Ariana Grande svoj najnoviji parfem “God Is a Woman”  kreirala na clean način. Razumemo, nema svako od nas mogućnosti da kupuje veoma skupe i u potpunosti prirodne proizvode, ali korak po korak možemo se okrenuti održivosti i dati sve od sebe da zaštitimo planetu odabirom kozmetike koju ćemo korisiti. Zato vam u nastavku teksta otkrivamo sedam saveta koji će vam pomoći da kupujete održivije i kreirajte ekološki svesnu beauty rutinu.   

Birajte brendove koji brinu o životnoj sredini

U današnje vreme lako je saznati koji to brendovi poštuju ekološke standarde i istražiti da li se zalažu ili ne za očuvanje životne sredine. Iako mnogi brendovi i dalje nisu u potpunosti transparentni kada je proizvodnja njihovih linija u pitanju, oni koji se okrenu održivoj proizvodnji najčešće će to veoma javno istaći i reklamirati kao svoju veliku prednost na tržištu. Brendovi koji brinu o održivosti misliće i o sastojcima proizvoda koje prodaju i o njihovom pakovanju, a nemojte brinuti – prirodni sastojci nimalo ne umanjuju moć i efektivnost proizvoda koje ćete kupiti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Koristite proizvode koji nisu testirani na životinjama

Simbol zeca koji skače na proizvodima je znak da oni nisu testirani na životinjama, a ukoliko ga ne pronađete na pakovanju, dobro se raspitajte da li proizvod koji ste kupili sigurno nije testiran na životinjama. Mnogi brendovi će u javnost pustiti vesti o tome kako idu ka tome da postanu održiviji i ekološki svesniji, ali to još uvek ne znači da su iz svoje prakse izbacili testiranje na životinjama. U krajnjoj liniji, obratite se brendu putem imejla, ako ne možete doći do tačnih informacija u prodavnici u kojoj ste namerili da kupite njihov proizvod.

Korisite proizvode i bočice koje mogu da se dopune

U poslednje vreme sve više beauty brendova ima polisu dopunjavanja proizvoda koji su kupljeni, čime se smanjuju proizvodnja, potrošnja i samim tim odbacivanje posuda u kojima se nalaze proizvodi – što je ultimativno dobro po našu planetu. Svakako, ukoliko imate mogućnost da dopunjavate proizvode koje koristite to je najbolja opcija, ali ako ona ne postoji – pokušajte da kupujete proizvode čija pakovanja makar možete reciklirati. Takođe, možete kupovati i proizvode čija su pakovanja već kreirana od recikliranog materijala ili materijala koji je biorazgradiv.

Comments