Da se ne lažemo, trenutno živimo u paralelnom univerzumu. Da, navikli smo se na vanrednu situaciju i da, prihvatili smo novu realnost i adaptirali smo joj se koliko smo to mogli i najbolje što smo mogli – ali ovo i dalje nije život. Ili barem ne onaj život na kakav smo naučili i kakav nam silno nedostaje. I normalno je da to u nama izaziva nemir i nesigurnost. Uistinu, teško je osećati se sigurnim i bezbednim u doba globalne pandemije, čiji kraj još uvek ne vidimo. Osećamo se nebezbednim na skoro svakom svom koraku, nismo sigurni kako tačno da se ponašamo i gde se nalazi taj naš novi, nevidljivi neprijatelj, a na sve to – nismo ni u mogućnosti da sačekamo da “sve ovo prođe”, jer jednostavno – ne znamo kada će proći.

Na sve to, neizvesna budućnost nas sprečava da kreiramo planove kojima ćemo se radovati i koji će nam uliti nadu da će sve biti u redu, i zato ostajemo zaglavljeni u mestu. Stojimo, bojimo se i dajemo sve od sebe, ali, čini nam se – ni to više nije dovoljno. Ipak, za sebe možemo učiniti neke male stvari, koje će nam uliti sigurnost čak i u onim najnesigurnijim danima, a u nastavku pronađite našu listu predloga.

Uvedite barem jednu rutinu

Čak i ako ste životni avanturisti koji od rutine beže kao “đavo od krsta”, verujte nam, od jedne rutine glava ne boli. Takođe, svakodnevna rutina dobro je sidro koje će vas držati u mirnoj luci, čak i u onim danima kada je oko vas bura. Vaša odabrana rutina može biti bilo šta od slušanja podkasta uz kafu ujutru, do nanošenja seruma za lice i masaže gua sha kamenom. Zaista, šta god vam odgovara i u čemu god biste mogli da uživate svakog dana, a što vam neće oduzeti previše vremena. I verujte nam, nema ničeg lošeg u rutini – dok god ste svesni sebe i svojih postupaka. Rutina je sigurna, rutina je u redu i rutina će vas sačuvati u ovoj godini, u kojoj je sve oko vas neizvesno, a nove vesti pristižu iz dana u dan.

Comments