Spisak možete organizovati na više načina i, bilo koji da izaberete, trebalo bi da imate na umu nekoliko saveta kako bi na kraju sve stavke bile precrtane.

Samolepljivi papirići

Ako su samolepljivi papirići neizbežan ukras na vašoj fioci, to je znak da pamtite vizuelno i da vaš mozak bolje usvaja zadatke uz pomoć različitih boja i oblika, te da će taj način sastavljanja spiska za vas biti delotvorniji od korišćenja belih listova i standardnih bločića.

poste it Kako da uradite sve stvari sa liste

Ako volite da koristite samolepljive papiriće, to je znak da ste vizuelni tip

Usavršite svoju metodu

Najveća mana samolepljivih papirića je ta što vam nisu uvek pri ruci. Zato je najbolje da beleške organizujete u okviru Manila datoteke, što vam daje mogućnost da za svaku stavku koristite jedan papirić, napravite tabelu u kojoj će na početku u gornjem levom uglu biti smešteni najvažniji zadaci, a manje važni na kraju tabele u donjem desnom. Svaki ispunjeni zadatak označava se brisanjem beleške, a ako dođe do promene planova, prioritet stavki može se izmeniti menjanjem redosleda. Za članove porodice postoji i opcija korišćenja različitih boja i oblika (plava za sina, zelena za supruga, zvezda za telefonske pozive, itd.).

Prednost ovakve organizacije je u tome što će sve stavke biti uredno poređane na jednom mestu, tako da lakše i bez zabune uočite čime bi najpre trebalo da se pozabavite.

Izvori fotografija: blog.neosusa.com, meetmrholland.wordpress.com


Vesna Marić ima pregršt razloga da veruje da je u prošlom životu bila mačka: kotrljavo R, dečiju radoznalost, sindrom “noćno ludilo”, sposobnost da se uvek dočeka na noge, obaveznu dnevnu dremku, pa čak i kandže. Zato se uvek nasmeje kada je neko nazove kučkom. I, kao što je rekla Colette: “Ne postoje obične mačke”.

Comments