Upoznajte FeriMed eliksir, novi proizvod na tržištu, koji sadrži SunActive Fe, prvi oblik gvožđa, nakon čije primene izostaje neprijatan, metalni ukus u ustima i grlu, nema iritacija u gastrointestinalnom traktu, niti bojenja zuba, dok je efikasnost ovog aktivnog principa na najvišem nivou. FeriMed eliksir sadrži i cink u obliku SunActive Zn, čime je postignuta visoko bioraspoloživost ovog minerala koji doprinosi jačanju imuniteta.

FeriMed eliksir sa gvožđem, cinkom i medom formulisan je na bazi inovativne tehnologije i sadrži gvožđe u obliku u vodi nerastvornog feri-pirofosfata (SunActive Fe) i cink (SunActive Zn) u obliku ultra finih partikula. Oba aktivna principa formulisana su pomoću tzv. NDS tehnologije (eng. Super Dispersion Nutritional Delivery System) čime je sprečena mogućnost interakcije između minerala i eliminisan metalni ukus. U preporukama za lečenje i profilaksu smanjenog nivoa gvožđa u organizmu najčešće se savetuje upotreba gvožđa u obliku fero-sulfata. Osnovni problem u vezi sa ovim smernicama primenjenim u svakodnevnoj praksi, jeste izrazito loša podnošljivost i iritacija GIT-a (muka, povraćanje, dijareja, konstipacija) i neprijatan, metalni ukus, zbog kog deca ne prihvataju primenu tih proizvoda. Kako se jako teško podnosi, fero-sulfat se uzima na pun stomak, a to dalje smanjuje njegovu bioraspoloživnost i iskoristljivost aktivnog principa. SunActive Fe je specijalni oblik feri-pirofosfata koji ima dobru GIT podnošljivost, otporan je na delovanje želudačne kiseline, ima postepeno i kontinuirano oslobađanje gvožđa i do 12 sati, stabilan je i bez ukusa. Ima veliki stepen bioraspoloživosti, bez obzira da li se uzima na prazan ili pun stomak. SunActive Fe poseduje GRAS status i ovaj oblik je prihvaćen kao vrlo bezbedan za primenu, što je brojnim studijama i potvrđeno.

Ferimedkutijaibocicazanet Kako da vaši mališani uvek budu zdravi i snažni?

FeriMed eliksir se preporučuje kod nedovoljnog unosa gvožđa putem hrane, kod povećanih potreba za gvožđem, u periodu rasta i razvoja, kao pomoć u terapiji sideropenijske anemije i kao podrška imunološkom sistemu. Može se davati deci već od prve godine života, i to će biti prvi proizvod za nadoknadu gvožđa koji će zbog prijatnog ukusa, voleti i oni najmlađi.

Za još informacija o sjajnim Esensa proizvodima, lajkujte Esensa Facebook stranicu i zapratite Esensa Serbia Instagram profil

Comments