Rutina nam je potrebna, jer predstavlja strukturu života i omogućava nam da funkcionišemo ne razmišljajući mnogo – organizacija je postavljena i mi samo obavljamo dnevna zaduženja. Ali život je tako vrtoglav, da prateći tu rutinu samo jurimo i ostajemo bez daha, nemamo dovoljno vremena da se opustimo, posvetimo sebi i napunimo baterije. Evo nekih saveta kako da budeš srećnija, usred svakodnevnog iscrpljujućeg tempa.

Započni svaki svoj dan sa svešću da je novo jutro prilika za novi početak i reci sebi gledajući se u ogledalo da upravo započinješ svoj srećniji život.

Kad počneš da se brineš i strahuješ, kad te obuzmu negativne misli, zaustavi se i postani svesna da time truješ sebe i ne postižeš ništa konstruktivno. Usmeri svoje misli svesno na nešto lepo i dobro u svom životu – neka to postane deo tvoje dnevne rutine.

Postavi prioritete i uspori svoj životni ritam, jer samo smiren um omogućava delotvornost – u jurnjavi i žurbi se prave greške i gubi energija.

Preispitaj svoje stavove o sreći i ne očekuj da će ti se dogoditi iznenada neki veliki proboj i preokret. Sreća se gradi malim koracima. Ne ignoriši svoje male uspehe, nego vrednuj svako i najmanje postignuće. Istina je da i najduži put započinje malim korakom – napravi danas taj jedan mali korak.

Comments