S obzirom na to da Betinu na Instagramu prati preko 140k fanova i da je za kratko vreme postala prava senzacija u nail art svetu, nekako je teško poverovati u to da ovakav uspeh nije bio njen prvobitan plan. Ali, kako to obično biva, najbolje stvari se dešavaju – slučajno!

Svoju karijeru je započela na televiziji – radila je za NBC (Food Network) i MTV, a kako se našla u pravo vreme na pravom mestu da pomogne produkcijskoj kući koja organizuje revije, ubrzo je postala neizostavan delić modne industrije. Jednog dana, pred samu reviju, tim je ostao bez nail artista i bila mu je potrebna pomoć – brzo. Neko je pitao Betinu može li da sredi nokte modelima i iako nije bila profesionalac, ona je bez razmišljanja pristala. Razume se, ovo je bio poziv života jer bi se teško desilo sve ovo da se tu našla bilo koja devojka koja, poput nas, nema baš zavidno umeće sređivanja noktiju (jedva i lak namažemo od ivice do ivice, bez razmazivanja!) – ovde su se kockice jednostavno složile.

“I tako sam završila radeći Express modnu reviju sa 27 modela. Ja sama! Šminka i frizura su se radile istovremeno, dok sam ja bila ispod stola i bavila se noktima. Prosto – ludo”, opisuje svoje “vatreno krštenje” Betina R. Goldstein, trenutno verovatno najpopularniji (i najlajkovaniji!) nail artist na Instagramu.

Iako naporna, priprema za reviju je bila okidač da Betina shvati da je sve to zapravo jako zabavno i da ona to želi da radi. Novo otkriće ju je odvelo do Los Anđelesa gde je polako počela da radi razne modne editorijale i kampanje, ali i sarađuje sa poznatim zvezdama kao što su Bella Hadid, Zoë Kravitz i Billie Eilish.

Betina je uložila vreme u svoje profesionalno usavršavanje ali ono je prvenstveno tehničkog tipa. Sva ova mala umetnička remek-dela koja možeš da vidiš na njenom profilu su samo njenih ruku delo – u tom smislu, ona je potpuno samouka! “Nisam bila veliki fan nail arta, ali sam želela da mu posvetim pažnju i kreiram nešto što bih i sama volela da nosim. Volim čist i jednostavan pristup”, otkrila je ova talentovana devojka. Gledajući njen rad, bićeš prosto iznenađena koliko je tu savršenih, preciznih detalja koji deluju skoro pa nemoguće za oslikati na tako maloj površini kakva je jedan nokat. Pa ipak, sa izuzetnom veštinom i očiglednim smislom za umetnost, Betina ukrašava nokte biserima, sitnim karikama, iscrtava najrazličitije detalje koristeći najrazličitije boje. Teško je izdvojiti samo jedan manikir koji bi i sama mogla da uradiš, kao što je teško pronaći osobu koja sa ovakvom veštinom može da uradi za tebe isto.

Comments