Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Poznata frizerka poznatih specijalizovana za farbanje, Nicola Clarke, nedavno je pokrenula uslugu farbanja korena kose (ali ne sa ciljem skrivanja izrastka!) i uprkos tome što je poznata po “stvaranju” najpoželjnijih plavuša (Kate Moss je jedna od njenih klijentkinja), ona zagovara ovaj zabavan koren: “Upadljive nijanse su trend koji tek treba da zaživi”, kaže ona. “Root pop predstavlja boju koja ističe koren umesto što pokušava da ga sakrije”. Od narandžastih i zelenih do mekših ljubičastih i pink, svako može pronaći boju za sebe – upravo je stvar u tome da pronađete onu koja najviše odgovara vama, vašoj ličnosti i životnom stilu. “Na prirodno tamnijoj kosi jače boje, poput narandžaste, izgledaju dobro”, kaže Clarke, “dok ljubičasta izgleda zaista upečatljivo na plavoj kosi”.

Očigledno je da ovo nije look za malodušne i zahteva visok nivo održavanja čak i odmah nakon prvog farbanja: “Za početak, obično je neophodno blajhanje kako bi se stvorila podloga za farbanje, naravno u zavisnosti od vaše prirodne boje”, kaže Shannon Gallacher, takođe poznati frizer specijalizovan za farbanje. “Ali, nakon što pripremite kosu, možete se poigrati nizom različitih nijansi i tonova. Najjednostavnije za održavanje su tople nijanse na plavoj kosi, poput crvene, ružičaste, narandžaste i žute, jer se posle lakše menjaju. Hladne nijanse, poput plave i zelene, ipak su komplikovanije i teže ih je promeniti posle”.

View this post on Instagram

Blue riband by @_inesmorley_

A post shared by BLEACH (@bleachlondon) on

Za razliku od tretiranja korena kada vam je ofarbana čitava kosa, “root pop” ne zahteva da previše vremena provodite u salonima: “Obično bi trebalo da se farba na svakih šest do osam nedelja, ali to zavisi od toga koliko vas izrasci zapravo nerviraju”, kaže Gallacher. “Puštanje korena da izraste može stvoriti potpuno nov izgled, ali je potrebno samopouzdanje da to iznesete”. Kada je reč o nezi, preporučuju se šamponi bez sulfata za očuvanje bogate, žive i postojane boje.

Naslovna fotografija: instagram.com/billieeilish

Vladislava Milovanović

Editors choice