Ako se pitaš zašto tvoja karijera ne napreduje, iako dobro radiš, možda se radi o tome da sabotiraš sebe na neki od ovih manje ili više suptilnih načina. Možda si i svesna svog ponašanja, ali ne pretpostavljaš da je baš to ono što ti ometa napredak na poslu.

Izbegavaš pažnju

Nije mudro leteti ispod radara, kada je u pitanju posao. Niko ne voli hvalisavce, ali tužna je istina da niko neće primetiti tvoj rad, ako ga malo ne istakneš. Jedan od načina da to učiniš jeste ažuriranje svojih postignuća, a društvene mreže mogu dobro da posluže. Članci i postovi o tome šta si postigla na nedeljnom nivou, daju dobar uvid u tvoja zalaganja i uspehe.

Kasniš

Čak i ako veći deo vremena provodiš obavljajući posao kod kuće, baveći se istraživanjem, zaokružujući izveštaje i jureći rokove, ako se u kancelariji ne pojaviš na vreme, tvoj poslodavac će steći utisak da nisi dovoljno zainteresovana i da nisi odgovorna. Rezultat neće opravdati to što kršiš pravila i na žalost, to je realnost poslovnog sveta. Manje se ceni to što je posao obavljen i to savesno, tačno, kreativno i odlično obavljen, a više to da li si provela na poslu propisan broj sati.

savremena zena karijera posao 2 Kako najčešće sebe sabotiraš na poslu?
Comments