Blogovi danas gotovo da predstavljaju nečiji način života, naročito ako su u pitanju lifestyle i fashion blogovi. Princip samog kreiranja bilo koje vrste bloga je manje-više isti, ali ukoliko je modni blog ono što želite, u par koraka se to može sprovesti u delo.

slika 1 blog Kako napraviti modni blog?

Pišite redovno i održavajte pažnju čitalaca

Prvo i osnovno što treba da uradite je da se registrujete na nekom od domena: Blogspot, Blogger, onSugar ili Hubpages ili preuzmete neki blog softer poput WordPressa. Nakon toga, odaberite ime, neka to bude neko koje se lako pamti, zanimljivo (proverite da neko nema već blog pod tim imenom), neka samo ime bude to što će druge privući da kliknu baš na vaš link.

Omogućite pretragu na vašem modnom blogu, jer ukoliko neko traži nešto određeno, opcija pretrage uz pomoć vaših oznaka (tags), pomoći će mu da to i nađe.

Personalizujte vaš modni blog – veoma je važno da svoja interesovanja i stavove i nešto o sebi uvrstite u podatke na blogu. Potencijalni čitaoci vole da znaju nešto o osobi čije postove redovno prate.

Pišite redovno postove – pišite o čemu god želite u vezi sa modom, ali obratite pažnju kako to činite. Tekstovi moraju biti zanimljivi, privlačni i nemojte ponavljati teme. Veoma su bitne i fotografije koje kačite, naročito kada je fashion blog u pitanju. Rezolucija mora biti dobra, ideja i kvalitet još bolji.

Pišite o celebrity stilu – devojke vole da se ugledaju na zvezde, naročito kada je trend u pitanju i često u njima prolaze inspiraciju. Možete im dati i savet kako da izgledaju slično, ali naravno u pristupačnijoj varijanti.

Inspirišite ljude svojim outfitom – ukoliko pišete modni blog, podrazumeva se da i sami pratite trendove, pa zašto i drugi ne bi pratili vaš stil. Budite jedinstveni, umereni, originalni i povrh svega, skromni. Verujte, devojke će vas obožavati upravo zbog toga što nećete predstaviti nešto potpuno nedostupno na svom blogu.

slika 2 blog Kako napraviti modni blog?

Dobre i kvalitetne fotografije su jako bitne, one zapravo prvo privuku pažnju

Ideje poput “Uradi sama” i “Napravite od starog novo”, “Odevna kombinacija dana” uvek su dobrodošle i u nekim slučajevima mogu spasiti stvar u minut do 12.

I poslednja stvar – održavajte kontakte sa čitaocima, redovno odgovarajte na njihova pitanja, sugestije i komentare. Naravno, budite spremni i na kritike i negativne komentare, ali sve je to sastavni deo života uspešnog blogera. Bitno je da ste čitani.


Ginger Lady obožava modu, ali izbegava da piše o njoj. Obožava muziku ali ne peva pod tušem. Voli da pozira a nije model. Piše ono što zna i u šta veruje. Svoj život umesto u ružičasto boji u crveno i definitivno nema vremena za gubljenje. We don’t have all the time in the world. The time is now.

Comments