Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

1/3

Ako si u bliskom odnosu sa narcisoidnom osobom, doživećeš svu snagu njene usredsređenosti na sebe i svoje potrebe i biće ti teško da shvatiš i poveruješ kako ona razmišlja i funkcioniše. Možda će ti ovaj tekst pomoći da bolje shvatiš ono što vidiš i doživljavaš.

Narcisi sebe vide drugačije od onoga kako ih drugi vide, oni ne misle da su sebični, jer im je sasvim normalno da se svet vrti oko njih i da su drugi tu da radi njihove udobnosti i koristi. Oni su u stanju da bliske osobe učine žrtvama samim svojim stavom – drugi su (normalno) manje vredni od njih i zato je njihovo potcenjivačko ponašanje sasvim u redu. Ali mi ne srećemo narcisoidne osobe samo kao već formirane ličnosti i ne stupa sa njima u veze i interakcije sposobni da shvatimo kako oni funkcionišu i kako da im postavimo granice – nevolja je u tome što smo možda odrasli uz narcisoidne roditelje, u porodicama u kojima je jedan roditelj bio žrtva drugog, narcisoidnog, upijajući obrasce destruktivnih odnosa i što ne raspolažemo odbranama razuma i svesti.

Zato nam se u bliskoj vezi sa narcisoidnom osobom pruža prilika da odigramo svoje porodične drame i da upotrebimo zrelost i svest da shvatimo šta se dešava i da donesemo zdrave odluke.

Editors choice