Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Mnogi mladi ljudi maštaju da baš oni zauzmu “tu najveću kancelariju na uglu” i postanu lideri, uživaju u stimulativnim platama i stalnim usponima u karijeri. Ipak, za mnoge taj put može trajati veoma dugo, a neki nikada neće uspeti u svom naumu.

Ne postoji univerzalna formula uspeha, ali svakako da postoje uslovi u kojima je lakše postići mogućnost da postanete lider, i čije ostvarenje je neophodno za uspeh.

Analizom poslovnog puta najuspešnijih svetskih menadžera, koji su na čelu moćnih korporacija, za vas izdavajamo nekoliko ključnih uslova za uspeh.

kako postati lider pre tridesete 2 Kako postati lider pre tridesete godine

Odaberite pravo okruženje. Već u samom startu je važno biti deo kompanije koja svoje zaposlene ceni i posmatra kao intelektualni kapital. Ukoliko kompanija ne vrednuje vaš trud ili vas diskriminiše na osnovu godina ili bilo koje druge osobine, u njoj ćete samo tapkati u mestu bez napretka.

Rizikujte. Dok ste mladi, imate taj luksuz da rizikujete, da menjate poslove ili dajete smele predloge i ulazite u velike projekte na aktuelnom poslu. Jednog dana kada budete imali porodicu i decu koju morate da izdržavate, relativno stalno zaposlenje će vam biti egzistencijalna potreba. Napredujte dok niko ne zavisi od vas.

Zahtevajte poštovanje. Možda ste mlađi od ostatka kolektiva, ali to ne znači da posedujete manje kvaliteta od ostalih. Uvek imajte na umu svoja dotadašnja zalaganja i cenite svoje kvalitete, bez straha da ih iskažete. Ukoliko vas neko diskriminiše, otvoreno mu se suprotstavite, a ukoliko neko smatra da niste dorasli nekom poslu, zahtevajte priliku.

kako postati lider pre tridesete 1 Kako postati lider pre tridesete godine

I za kraj, kada uspete da napredujete, ne dozvolite da vaše godine poljuljaju vaš autoritet. Naravno da ne treba da budete strogi i nepravedni prema podređenima. Uvek očuvajte kolegijalan odnos, ali je važno da vaše kolege poštuju vaš uspeh i uvažavaju vaše mišljenje.

Jasna Stanić 

Editors choice