Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Lično, smatram da su treneri bitan deo svake kompanije jer su odgovorni za budući razvoj te organizacije. Zbog toga, sastavila sam nekoliko tački koje smatram da će biti korisne onima koji sprovode/održavaju treninge za kompaniju.

Karakter

Kada kažem karakter podrazumevam profesionalne karakteristike i kredibilitet trenera. Treniranje kao karijera je drugačije od svih drugih profesija. Morate da posedujete strast kojom ćete motivisati radnike da postanu uspešni, naročito zato što ćete upravo vi biti odgovorni za budućnost karijera nekoliko mladih entuzijasta. Trener se suočava sa rezultatima svog rada tek onda kada mu učenici prođu konačnu evaluaciju. Stoga, dobar trener je onaj smatra svoj posao za nešto mnogo više nego što je običan izvor prihoda. Ako počnete da verujete da vaš posao nije samo izvor prihoda nego i životni poziv, moći ćete da utičete i impresionirate svoje učenike mnogo efikasnije.

Zapovedajte na zadatu temu

Nije ni neophodno reći da trener mora da bude najbolji u onom što predaje. Ako nema dovoljno znanja iz te oblasti, ugrožava karijere svojih đaka, i takva osoba lako izgubi poštovanje odeljenja. Jedini način da dobijete i pažnju i poštovanje svojih učenika jeste da ih ubedite da zaista znate mnogo više od njih i da baratate činjenicama vezanim za određenu temu.

Komunikacione osobine

Jedna je stvar imati znanje na određenu temu, a druga biti sposan izneti i preneti to znanje efikasno! Neki treneri izgube poštovanje i interesovanje svoje publike bez obzira što su preobrazovani i apsolutno informisani o onome što predaju/podučavaju i to samo zato što imaju manjak samopouzdanja i komunikativnih osobina kojima se povezuju sa đacima.

Kontrola

Često se događa da diskusija ide u jednom smeru i onda se prebaci na neki sasvim drugi, što odvuče đacima pažnju od časa i vodi ih do gubljenja dragocenog vremena. Obaveza trenera je da bude vodič i da se postara da su svi na istoj talasnoj dužini. Za ovo je potrebno ne samo samopouzdanje, već i dosta takta i suptilnosti kojima će đaci ostati fokusirani na temu.

123 Kako prepoznati dobrog poslovnog trenera ili postati takav

Morate da posedujete strast kojom ćete motivisati radnike da postanu uspešni

Kontakt

Trener mora biti dovoljno sposoban da uvidi sposobnosti svakog učenika ponaosob. Ne sme sebi da dozvoli da obrati pažnju samo na one učenike kojima sve ide od ruke i zanemari ove kojima je potrebno popuniti rupe. Svaki učenik je različit, a što se inteligencije tiče, trener mora da se postara da svi rade u istom ritmu i da niko ne bude zanemaren.

Jasnost

Dobar trener je onaj koji je sposoban da i od najdosadnije teme napravi zanimljivu. Jezik mora da mu bude stimulativan, ali prozaičan. Ne sme biti elemenata dvoznačnosti. Ako je tema o kojoj se diskutuje teška i komplikovana, trener bi trebalo da ide polako, korak po korak preko svake tačke i ponavlja stvari koliko god je to puta potrebno.

Harizma

Niko nije zainteresovan da sluša dosadne ljude. Bez obizra koliko tema bila bitna, ako nemate harizmatičnu ličnost ljudi, jednostavno, neće slušati. Uspešan trener je osoba koja je sposobna da pleni rečima. Dinamičan i harizmatičan trener znači biti prihvaćen kod učenika. Ako im se dopadate, neće se truditi da slušaju iako im se ne sluša, nego će jedva čekati da čuju šta je sledeće što imate da im ispričate.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice