5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

1/2

Odnos između dvoje ljudi ima svoju dinamiku i koliko god težili sigurnosti, koliko god se držali rutine, jer u njoj nalazimo stabilnost i ona održava ritam našeg života, ne možemo sprečiti stvari da se menjaju. Mi se menjamo, partner se menja, život oko nas stalno nameće neke nove zahteve i izazove i odnos ne može da bude ono utvrđenje protiv sveta i stvarnosti u kome možemo da se zabarikadiramo i ostanemo zaštićeni od svega što na nas i naš odnos utiče.

Posle nekoliko godina, partner više nije ona ista osoba u koju si se zaljubila – ali to nisi ni ti. Šta se promenilo u međuvremenu? Od velike strasti koja nas je spojila poput magneta i koja je izazivala bolnu žudnju za prisustvom i dodirom voljene osobe svaki put kad smo razdvojeni, prešli smo u mirniju fazu. “Razmagnetisali” smo se i možda sa žaljenjem shvatili da sasvim dobro funkcionišemo i bez partnera i da ga se setimo i osetimo da nam nedostaje tek kad prođe neko vreme – da nam prija da se povremeno razdvojimo i nezavisno bavimo svojim životom, ne usklađujući svoje obaveze i trenutke opuštanja i ne odričući se vremena koje bismo posvetili sebi, da bismo što više vremena proveli sa partnerom. Ustanovimo bliskost koja je prijatna i udobna, ali obavezujuća i sa neprijatnim čuđenjem shvatamo da nam jednako prija i da se povremeno udaljimo iz te bliskosti i uživamo u samostalnosti. Tada pomišljamo da smo se udaljili i da nešto među nama nije u redu, ali ako prava bliskost postoji, onda znamo i da se partner često oseća isto tako, da ima potrebu da se bavi sobom i svojim životom nezavisno od nas i u stanju smo da se zajedno suočimo sa brojnim uznemirujućim osećanjima. A osećamo da na taj način izdajemo partnera, strahujemo da se ljubav smanjila, da će nas izazovi odvući na suprotne strane, da će se partner zaljubiti u neku drugu osobu, sad kad više nije zaljubljen u nas. Međutim, poštenje i hrabrost koja je potrebna da o tome razgovaramo, da shvatimo i prihvatimo ta osećanja, podižu našu bliskost na viši nivo i produbljuju naše međusobno razumevanje. Tako smo spremniji da prihvatimo da se naš odnos promenio i da uvidimo da će se verovatno i nadalje menjati i donositi nove izazove na koje treba da odgovorimo kao pojedinci i kao par.

Ponekad se prisećamo kako smo počeli, a ponekad i oživljavamo nalete strasti i emocija koje su nas spojile i to doživljavamo kao blagoslov i sreću, ali kad pošteno pogledamo unazad, odnos koji imamo sada mnogo više vredi, jer predstavlja postignuće, rezultat naših ulaganja i promena koje smo doživeli.

Editors choice