Svi odnosi koji su na ivici – da se raspadnu, ili da pređu na viši nivo – klatiće se na toj ivici, skloniji padu, nego usponu. Ako ste već zakazali datum venčanja u periodu retrogradnog Merkura, predbračni ugovori vam neće pomoći da se osigurate od pretpostavljenih katastrofa u budućnosti, jer će biti odrađeni površno i sa puno propusta. Budite praktični – prepišite nečiji predbračni ugovor, neki koji je sastavljen u nekom astrološki povoljnijem momentu i zamolite više osoba da ga pročita i pribeleži svoje predloge i sugestije. Budite svesni da se borite sa vetrenjačama i da će vetar svakako duvati u vaše „propelere“ pa kad počnu da se okreću, setite se da je to zaluđujući planetarni uticaj, magla koja zamućuje zdrav razum i ne shvatajte ništa što osećate i proživljavate suviše ozbiljno, a ništa što drugi govore i upućuju vama suviše lično. 

Astrolozi generalno savetuju parovima da se za vreme uticaja retrogradnog Merkura prepuste toku i da drže u sebi svest o tom toku i o rešenosti da se prepuste. Što ste fleksibilniji, to bolje za vas – ako vas partner „ispali“, recite sebi „pa dobro, ima svoje razloge, a ima ih i Merkur“. Povedite računa o SMS porukama, mejlovima, i svim porukama koje šaljete preko društvenih mreža – na ovom terenu možete napraviti najviše promašaja i izazvati najviše nevolja. Budite spremni na tehničke smetnje u komunikaciji, pa uvek imajte u torbi beležnicu i olovku. 

Kad god se suočite sa nekim nesporazumom, potrudite se da stavite do znanja drugoj osobi da vam je stalo do nje, da vam je žao ako ste je nečim povredili i dajte sve od sebe da ispravite grešku, čak i ako niste sigurni šta ste to pogrešili. Mnogo je važnije da izrazite ljubav, podršku i poverenje, nego da budete u pravu. 


Ako se u vašem životu pojavlju osobe iz prošlosti, bivši partneri i prijatelji, nemojte ih ignorisati – oni su tu jer sa njima imate nezavršena posla, kao i priliku da ih završite. 

Takođe, nemojte donositi nikakve važne odluke koje se tiču budućnosti vaše veze – možda ste se „ohladili“, možda ste dobili neke inforamcije, ili izveli neke zaključke, ili potvrdili neke sumnje, a sve to možda uopšte nije istinito i relevantno, što nećete znati, dok se energija ne stabilizuje. 

Nemojte započinjati nove veze, ili pristajati na jednokratne avanture – pričekajte, da biste znali tačno šta sebi možete dozvoliti bez emotivne štete, odnosno, da li sa nekom osobom vredi ulaziti u bilo koju vrstu priče. 

Naslovna fotografija: instagram.com/loveandwildhearts

Brankica Milošević 

 

Comments