Vaga 

Period značajnog rasta za vas i to pod pritiskom da koristite svoju kreativnu stranu. Saturn bi hteo da vidi da više radite za veće nagrade u budućnosti. Međutim, možete osećati napetost, jer su vaše lične vrednosti na ispitu. Potrudite se da zadržite optimistički način razmišljanja, čak i ako ste u kovitlacu događaja nad kojima nemate nikakvu kontrolu. 

Škorpija

Iskusićete promene u dinamici vaših odnosa tokom ovog tranzita. Saturn će vas gurnuti u naporan rad i postizanje ciljeva sa lakoćom, međutim, morate imati stabilnu strukturu i pronaći ravnotežu između posla i privatnog života. Budite diplomata, balansirajte sa obavezama, rasporedite vreme i odredite prioritete. Pokušajte da slušate i osluškujete, umesto da upravljate i namećete. Poklonite prijateljima i bliskima svoju pažnju i saosećanje, to će vam olakšati ovaj period. 

Strelac 

Bićete motivisani da promenite svoje svakodnevne navike i postanete disciplinovaniji kada je u pitanju vaša radna rutina. Pokušajte da održite tempo koji će vam omogućiti da započnete i dovršite projekte bez pritiska rokova, žurbe i jurnjave u poslednjem trenutku. Usredsredite se na svoje dobro, ostanite uzemljeni, predupredite stres pravilnim rasporedom snage i energije. Saturn želi da budete mentalno stimulisani, ali sa pozitivnom rutinom koju ćete održavati. 

Jarac 

U vašem najboljem interesu je da se usredsredite na metode koje poboljšavaju vašu potrošnu moć – na planiranje i podsticanje svojih finansija. Iskoristite ovaj period da naučite da štedite, da bolje ekonomišete i kalkulišete i postanete finansijski pismeniji i kompetentniji. Svakako ćete uživati u materijalnom delu svojih napora, ali ovaj period je takođe dobar i za postizanje ravnoteže duhovnog sa materijalnim – možete pronaći puteve i edukacije koji će razviti vaše kreativne sposobnosti, vaš senzibilitet i intuiciju. 

Vodolija 

Retrogradni Saturn bi mogao da deluje veoma prosvetljujuće na vas. Izazovi sa kojima ste se suočavali do sada, pojačaće se i moraćete da se potrudite da ostanete fokusirani na pozitivne stvari i nagrade koje ste već osvojili, kako ne biste upali u malodušnost. Ipak, anksioznost nećete moći da izbegnete, a doneće je promene na porodičnom planu. Pronađite ravnotežu između posla i života kod kuće, da biste se osnažili i osećali da ipak imate izvesnu kontrolu nad svojim životom. 

Ribe 

Vas ovaj tranzit može pogoditi jače nego ostale, jer ima uticaj na carstvo podsvesti u kome ste vi – kao riba u vodi. Osećaćete kako vam osećanja bujaju i prete da vas preplave dok pokušavate iz petnih žila da ostanete uzemljeni. Komunikacija može biti naporna, dok ne pronađete svoj glas i izrazite svoja osećanja i potrebe na pravi način. Pomozite sebi kroz duhovne tehnike i meditaciju, što će vam olakšati plivanje u tamnim vodama podsvesti. 

Naslovna fotografija: instagram.com/esteticpart

Brankica Milošević 

Comments