Vaga 

Govorite o svojim bivšima toliko da se čini da su to jedine osobe koje vas zanimaju i da ne postoji niko drugi. Dižete ispred sebe štit proživljene i izgubljene ljubavi i postavljate odnos na prijateljske osnove, jer želite da budete sigurni da vas druga osoba poznaje, da vas istinski prihvata, sa svim vašim slabostima iz prošlosti i da vas neće povrediti. 

Škorpija 

Postajete najbolji prijatelj sa svojom simpatijom. Ponašate se kao da je u pitanju platonska ljubav, postavljate okvire u kojima možete slobodno da izražavate osećanja, jer vas ona neće uvesti u zaplet. Vi se bojite snage svoje strasti i ovo je način da je utamničite i ograničite. 

Strelac 

Zanemarujete svoja osećanja. To su samo osećanja, a ona se menjaju i to nije jedino što imate u životu. Ne želite da neko zauzima najvažnije mesto u vašem životu, da ne biste izgubili kontrolu. Ne želite da budete uznemireni osećanjima, ne želite dramu. I zato ste naučili da budete hladni i gadni. 

Jarac 

Ne govorite o svojim simpatijama, ne pominjete osobu koja vam se posebno sviđa, kao da ona ne postoji. Vi ste suviše zauzeti prebitnim životnim stvarima, da biste gradili kule u vazduhu. Odnos je moguć, samo ako neko u potpunosti zasluži vaše poverenje i postavi se na pravi način, od početka. Ne tolerišete gluposti, ne ulažete osećanja uzaludno i ne gubite vreme. 

Vodolija 

Ponašate se kao da vas druga osoba ne zanima. Stalno pričate kako vam ne pada na pamet da ulazite u ozbiljnu vezu, ili zasnivate zajednicu, pričate o tome kako ćete otići da živite sami u šumi, sa životinjama, koje su hiljadu puta bolje i zahvalnije društvo od ljudi. Ostavljate utisak samodovoljne osobe, pustinjaka, čak ludaka. Ako vas neko stvarno voli, otići će sa vama (ili za vama) u tu šumu, metaforički, ili praktično. 

Ribe 

Stalno se šalite sa svojim osećanjima – vi ne možete da ih sakrijete, jer ste previše pod njihovim uticajem, ali zato možete da odglumite kako zapravo glumite da vam je stalo, više nego što vam je stalo. Jer je život malo dosadan, jer ste malo mračni, jer je druga osoba baš zgodna za vaše manipulacije i eksperimente. Ionako ništa nije ozbiljno. I nikome ne priznajete koliko vam se srce kida zbog toga. 

Naslovna fotografija: instagram.com/

Brankica Milošević 

Comments