Ljubavna osećanja nas menjaju, sviđalo se to nama ili ne. U početku nam se obično sviđa, puni smo entuzijazma i životnosti, blistamo i srećni smo. Ali, kada se stvari iskomplikuju, zbog ljubavi smo spremni na svakakve gluposti, zbog kojih se posle loše osećamo. U raznim odnosima i fazama ljubavi, intenzitet uticaja čini da osećate kako niste baš sasvim svoji – a ponekad, kao da ste u vlasti više sile. Horoskop nudi neka tumačenja uticaja ljubavnih osećanja i načina na koji se svaki znak menja u stanju zaljubljenosti. 

Ovan 

Vi ste među najnezavisnijim znacima Zodijaka, ali kada stanete na ludi kamen, sve ćete podrediti voljenoj osobi. U stanju ste da preuredite svoj pretrpani raspored, tako da možete svaki slobodan trenutak da provedete sa ljubljenim. Pošto ste veoma energični i uvek u akciji, ono što vas plaši jeste da će vas ljubavni odnos usporiti i oduzeti vam inicijativu, da će ometati ostvarenje vaših ciljeva, međutim, kada se zaljubite otkrivate da to uopšte nije tako – kao da odjednom imate duplo više snage za sve što želite da uradite.  Iako volite uzbuđenja i rizike, veoma cenite stabilnost svoje veze, a voljenu osobu stavljate na prvo mesto i nastojite da je ničim ne povredite, naročito ne svojim impulsivnim akcijama. Nikada ne biste priznali da ste malo zavisni od svog partnera. 

Bik 

Veliki ste komformista i ne volite promene, a važite za najuporniji i najtvrdoglaviji znak u horoskopu. Ali, kada se zaljubite, spremni ste da preokrenete svoj život naglavačke – naravno, ako ste sigurni da je to prava osoba za vas. Drugima i dalje delujete stabilno i pribrano, ali u ljubavi postajete beznadežno romantični i spremni da odgovorite na svaki poziv i izazov voljene osobe. U vašem životu, partner postaje nova konstanta, koju sledite sa svom svojom strašću i upornošću. On postaje izvor utehe, olakšava vam stres, na njega računate – sastavni je deo vašeg života i sa njim planirate budućnost.  Zajedno, sve možete. Makar vi sami sve možete, kada ste sigurni u svoju vezu. Prihvatate interesovanja i hobije partnera i širite svoju zonu komfora da bi u nju stalo čitavo vaše zajedništvo i da bi se i dalje razvijalo. A razvijate se i vi sami, jer vas ljubav podstiče da širite horizonte i učite nove stvari. Otvarate se i na emotivnom nivou, više nego što ste verovali da ste u stanju. Voljenoj osobi pokazujete svoju ranjivost i želite da vas ona poznaje i razume najbolje od svih – vaš partner postaje vaš najprisniji prijatelj. 

Blizanci 

Rutinu i predvidljivost poistovećujete sa dosadom i za vas je karakteristično da se brzo zaljubljujete, ali brzo i gubite interesovanje. Vaša glad za raznolikošću je nezasita, a vaša promenljiva priroda, puna suprotstavljenih potreba, želja i osećanja, ne olakšava vam život, a naročito vam ne olakšava ljubavne veze. Međutim, vi se lako prilagođavate i prihvatate svoju situaciju, a kada jednom sretnete srodnu dušu, spremni ste da učinite bilo šta i idete bilo kuda. Kompatibilan partner je sposoban da vas “dovede u red”, navede vas da promenite loše navike, da prestanete neprekidno da šaljete poruke i pokušavate da aplicirate za pet poslovnih prilika odjednom, kao i da koristite svoju inteligenciju da biste šarmirali sve unaokolo. Prestajete da flertujete i posvećujete se toj jednoj osobi – sve uzbuđenje koje vam je potrebno, nalazite u tome da sa njom provodite vreme i opažate da je sve što radite sa njom uzbudljivo i zadovoljavajuće. Čak i banalne stvari – spremanje ručka i pranje sudova, pregledanje računa, planiranje odmora, sve vam je uzbudljivo i podsticajno. Pored prave osobe, vaš nemirni duh se oseća kao kod kuće – prijatno vam je i druga osoba vam ne smeta, već vas upotpunjuje i usrećuje. 

Rak 

Najnežnije srce horoskopa, koje sledi svoja osećanja, uvek. Tačno je da vas to uvaljuje u nevolje – vaša živa priroda i veliki emotivni naboj umeju da vas zavedu više od realnih kvaliteta i privlačnosti druge osobe, pa se dešava da se nađete u toksičnom odnosu, iz koga izlazite slomljeni i duboko povređeni. Ali kada pronađete pravu ljubav, to je veoma ozbiljno i njoj se posvećujete dušom i telom i dajete sve što imate i umete. Vaša osećanja su okeanski duboka, osetljivi ste i intuitivni, ali i veoma ranjivi, pa svoja osećanja obično krijete i teško se otvarate drugima. U ljubavi, međutim, ne želite ništa drugo nego potpunu bliskost sa partnerom i otvarate se u potpunosti. Ne bojite se da pokažete svoju ranjivost i osetljivost, poklanjate puno poverenje, veoma ste velikodušni i o partnerovim interesima i dobrobiti brinete više nego o sebi. Hrabro se otiskujete na otvoreno more ljubavi, odbacujući sve sumnje, nesigurnosti i strahove. A kada otkrijete da voljena osoba brine o vama i da na nju možete da se oslonite, to je za vas nešto najdragocenije na svetu. 

Lav 

Lav je glavni u svemu što radi i ne postoji oblast života u kojoj ne može da ostvari ono što želi. Ali, kada je ljubav u pitanju, postajete strastveni romantičar. Vaš strah da pokažete slabost i ranjivost transformiše se u ćelju da voljenoj osobi pružite sve, a vaša ljubav se preliva na ceo svet. Partner vam postaje organski potreban, važno je samo njegovo odobravanje i njegova pažnja, jer, iako vi vladate svim ostalim, ljubav vašeg života vlada vašim srcem. Učinićete sve za partnera i nikad vam ne dosađuje da mu ispunjavate želje i dokazujete svoju privrženost. Pored voljene osobe učite da stavite njena osećanja i dobrobit na prvo mesto, učite da prepustite kontrolu, a da to ne naruši vaše samopouzdanje i samosvest. Vaša uobičajena nevoljnost da priznate svoje mane i greške menja se i prestaje da vam bude neprijatno zbog sopstvene nesigurnosti. Ne pokušavate da se sakrijete iza blistave nedodirljivosti i autoriteta, već cenite kada vam partner ukaže na vaše greške – to vam omogućava da radite na sebi i da budete još zadovoljniji sobom. 

Devica 

Svima je poznato da ćete radije biti sami, nego da spustite svoje visoke standarde, ali ljubav može postaviti veliki izazov za vas i vaše perfekcionističke tendencije. Ako svoja očekivanja smanjite na nivo realnosti, olakšaćete sebi razrešavanje svojih obrazaca i uverenja i napravićete dovoljno mesta za nekoga koga cenite i divite mu se. Kada se stvarno zaljubite, prestajete da razmišljate o nečijim potencijalima, već počinjete da cenite njegove stvarne osobine, prihvatate nesavršenosti voljene osobe i postajete veoma tolerantni (prema sopstvenim merilima – iz perspektive drugih, to znači da manje kritikujete). Svesni ste mana voljene osobe, ali ne pokušavate stalno da ih popravite, što znači da ste u stanju da nekoga prihvatite čista srca i da volite duboko i bezuslovno. Iza vaše hladne, smirene i organizovane fasade, vaše srce je meko i spremni ste celog da ga stavite na raspolaganje voljenoj osobi. Teško je približiti vam se, ali kada osećate povezanost na dubljem nivou, to vas izvlači iz ljušture – spuštate gard i postajete iskreni i opušteni. Pravi partner umiruje vaše strahove i brige i čini da se osećate dobro zbog sebe. 

Comments