Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

U poslednje vreme, sve više se žalimo. Stalno i na svakakve stvari. Kada na kraju dana legnemo i razmislimo o tim stvarima, više od pola nisu ni vredne pomena, a kamoli žaljenja, pogotovo ako ste čitali neku knjigu kao što je, na primer, ova.

SLIKA 1 Suada  iva spaljena Živa spaljena: Kako žive oni tamo?

"Suada živa spaljena", autobiografija

Ovo je frustrirajuća, živopisna knjiga sa stranicama koje bi, iz radoznalosti, svako okretao neverovatnom brzinom. Autobiografija Suade koja je pretrpela takav stres u životu, koji retko koji čovek može da zamisli, strašan je i ona će ga se sećati uvek… I u sledećim životima, sigurni smo.

Pisana je amaterskim stilom, što ne umanjuje njenu vrednost, uopšte, jer poseduje veliku dozu autentičnosti i, za civilizovan svet, nesvakidašnjih emocija. Kultura sela i zemlje u kojoj je ona živela je necivilizovana i neuobičajena. Ova zemlja, sa pravom koje je običajno (nepisano), nipodaštava mnoge stvari. Kod njih i dalje žene ne treba da se školuju, moraju da oblače haljine dugačke od glave do pete aludirajući na to da drugi muškarac ne vidi ono što samo suprug može. Suprug koji je bukvalno poseduje, jer ju je kupio od njenih roditelja. Ova žrtva zločina iz časti je završila u bolnici sva u opekotinama, jer je imala seks sa čovekom za kog je trebalo da se uda, a koji ju je zeznuo. Budući da je to uradila, oni slobodno mogu da je ubiju. To je njihovo nepisano, “zakonsko” pravo.

Verovali ili ne, knjiga može da vas natera da budete srećni i zadovoljni sobom, u kakvoj god situaciji se trenutno nalazili.

Ko ima bar malo slobodnog vremena, preporučujemo da pročita ovu knjigu, jer će promeniti bar malo svoje trenutno mišljenje o stvarima i životu.

Izvor fotografija: Novarepublika.com


Filip Milić Uporan. Optimista. Borac za ljudska prava, realizam i pozitivizam. Ponekad se oseća da nije ni na nebu ni na zemlji. Veliki ljubitelj mačaka! Želi da sazna svrhu življenja i stvari van materijalnog. Novinarstvo kao poriv kreativnosti. Kreativnost kao poriv za novinarstvo.

Editors choice