Najprestižnija filmska manifestacija je svakako dodela Oskara, i lagali bismo kada bismo rekli da ne pratimo dešavanja na crvenom tepihu zbog toga što jedva čekamo da vidimo koja se poznata ličnost kako obukla. Naravno, zanimaju nas i same nagrade, ali ipak smo svi tu zbog haljina i odela.

Najveće veče u Holivudu će biti održano ove nedelje, a veliki svetski stilisti su otkrili kako se nose sa stresom koji izazivaju pripreme pred dodelu. Za mnoge stiliste je priprema za dodelu Oskara isto što i Super Bowl za američki fudbal – noć koja ne dozvoljava ni najmanje greške.

Pripreme za dodelu Oskara mogu nekada trajati i mesecima, jer su stilisti uvek u potrazi za savršenim komadima koje će ponuditi svojim klijentima, što je posebna vrsta stresa. Šta je sve uključeno u planiranje savršene odevne za ovu manifestaciju? Nekoliko najprestižnijih stilista u Holivudu je svoje tajne podelilo na internetu, pa smo sada u mogućnosti da zamislimo taj svet sjaja i glama.

Stilista Dani Michele, čije su klijentkinje Kourtney Kardashian, Kendall Jenner i Hailey Biber, otkrio je pojedine svoje tajne u pogledu toga kako priprema pomenute zvezde za najveću noć u Holivudu. Priprema se ne odnosi samo na crveni tepih i na ceremoniju koja sledi nakon, već stilisti moraju da imaju na umu i žurku koja se održava nakon dodele – famoznu Vanity Fair sa koje uvek dobijemo najbolje fotografije. Na žurci su sve zvezde opuštene, jer se stres koji zbog priprema i ceremonije završio, pa mogu da odahnu uz piće.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели InspiringInstaFeeds (@inspiringinstafeeds)

Dani Michele se uglavnom odluči za jedan autfit koji će predložiti svojim klijentkinjama, ali uvek sa strane odvaja nekoliko lookova koji mogu da posluže kao zamena ako se nešto neplanirano dogodi.

Inspiraciju pri izboru dobija direktno od žena sa kojima sarađuje. Najviše je inspirisan njihovim telima i njihovim ličnim stilom što ga uvek navodi da pronalazi adekvatne autfite i aksesoare. Oko svih ideja prvo se dogovori sa svojim klijentkinjama, ali uglavnom uspe da ih obuče baš u one autfite koje je i zamislio.

Jason Bolden je stilista koji sarađuje sa Serenom Williams, Vanessom Hudgens i Cynthiom Erivo, i kad spomenemo sve ove zvezde – jasno nam je da su njihovi stilovi potpuno različiti, pa je stoga čudno što imaju zajedničkog stilistu, ali to dokazuje koliko je Bolden profesionalan u onome što radi.

Za njega i njegov tim se sve pre dodele Oskara odigrava veoma brzo, jer mu ta dinamika najviše odgovara, na taj način se on potpuno skoncentriše na to što radi i ne staje dok ne finalizira kompletan look svojih klijentkinja. Nekada inspiraciju traži u estetici starog Holivuda, a nekada želi da svoje klijentkinje, kao što je Cinthya, obuče u nešto neviđeno i ekstravagantno.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Cynthia Erivo (@cynthiaerivo)

Inspiraciju najviše pronalazi u svojim klijentkinjama i u momentima isprobavanja haljina kad se prostorijom širi pozitivna energija. Najveće uzbuđenje doživljava onda kada mu klijentkinja izađe na crveni tepih i napokon sagleda kompletan look iz šireg ugla.

Comments