Ima li boljeg prijatelja u nerazbuđeno, rano jutro od samo jedne šoljice kafe? Pre nego što otvorimo umorne kapke, kao omamljeni hodamo prema šporetu ili kafe-aparatu sa samo jednom željom – da što pre pripremimo svoju redovnu dozu crnog napitka.

Kafu ispijamo u šoljama različitih veličina, oblika, dezena. Za neke je to jednostavna šoljica koju svi ukućani nazivaju, u paketu sa vašim imenom; za neke precizno namenjena šolja vrsti kafe koju ispijate; a neki tvrde da nema ništa slađe od vrele kafe u plastičnoj ambalaži na nekoj od benzinskih pumpi, jer se u takvim situacijma kafa pije sa najviše užitka.

kafa Kakvu kafu ti piješ?

Većina obožava da ćaska sa prijateljima u nekoj od letnjih bašti sa obaveznim stalnim elementom – produženim espresom, neko kupuje instant vrećicu 2 u 1 na trafici ispred posla i užurbano je ispija na pauzi za vreme radnog vremena, a za dobar deo našeg naroda nema dražeg trenutka nego da u društvu dnevnih novina ili interneta popije svoju prvu jaku domaću kafu.

Svako od nas ima omiljenu vrstu i specifičan ritual ispijanja ovog napitka. U narednim redovima otkrijte šta kafa koju pijete govori o vašem karakteru.