Džošua Otis Tarner (Joshua Otis Turner) je tridesetpetogodišnji američki kantri pevač i glumac koji je svoju muzičku karijeru započeo 2003. godine. Rođen je u Hani u Južnoj Karolini i odrastao je u konzervativnoj i religioznoj porodici. Kao dete iz takve porodice imao je priliku da peva u raznim crkvenim horovima. Posle srednje škole preselio se u Nešvil kako bi imao veće šanse da se ostvari u muzici. Upisao je Belmont koledž, a po završetku školovanja usledila je njegova prava šansa na muzičkom stejdž koncertu “Grand Ole Opry” u Nešvilu.

SLIKA 24 Kantri zvezda: Josh Turner

Zvezda je rođena

Na muzičku scenu probio se singlom “Long Black Train”, po čijem nazivu je i prvi album dobio ime. Ta pesma nalazila se na listi “Billboard Country Chart” na 13. mestu više od četrdeset nedelja i osvojila zlatni sertifikat. Drugi album pod nazivom “Your Man” objavljen je 2006. godine, a istoimena pesma osvojila je prvo mesto na svim kantri listama. Pesma “Would You Go with Me” sa istog albuma je bila podjednako uspešna. Dve nedelje je zauzimala prvo mesto na listi kantri singlova i 48. na listi “Billboard Hot 100”. Tarneru je ova pesma posebno draga, a izveo ju je i na dodeli nagrada CMA Awards 2006. godine.

SLIKA 33 Kantri zvezda: Josh Turner

Džoš na dodeli nagrada CMA Awards

Godina 2007. prošla je u znaku nominacija za najbolji muški kantri vokal i najbolji kantri album “Your Man”. Iste godine objavljen je i treći studijski album pod nazivom “Everything Is Fine”, a singl “Firecracker” uvršten je u red Tarnerovih najboljih pesama. Dve godine kasnije Džoš je objavio i četvrti po redu album pod nazivom “Haywire”. Singl sa istog albuma “Why Don’t We Just Dance” se smatra njegovom najboljom pesmom i najvećim hitom ikada. Poslednji album “Punching Bag” je objavio prošle godine, a prethodio mu je singl “Time Is Love”. Tarner je izjavio da je veoma ponosan na tu pesmu, iako tekst nije on napisao.

Na privatnom planu Džoš nije poznati muzičar, već posvećeni suprug i otac. Oženio se sa Dženifer Ford (Jennifer Ford) 2003. godine i sa njom ima tri sina. Dženifer je upoznao na koledžu koji su oboje pohađali, a ona ga prati po turnejama svirajući klavijature i pevajući prateće vokale. Prvog sina Hemptona (Hampton Otis Turner) dobio je sa dvadeset i devet godina. Kolbi (Colby Lynch Turner) je rođen 2009. godine, a samo godinu i po dana kasnije i treći sin Kraford (Crawford Marion Turner).

SLIKA 42 Kantri zvezda: Josh Turner

Porodična idila

SLIKA 52 Kantri zvezda: Josh Turner

Džoš sa suprugom Dženifer

Izvori fotografija: celebritybabyscoop.com, adairfreeman.com, gactv.com


Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

Comments