Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/2

Basic komadi su nešto što nikako ne treba da zaobiđete u građenju jesenjih i zimskih, ali i ma kojih drugih outfit izdanja. Ipak, krećući se stazama klasika, rizikujete da neprimetno zapadnete pod nadležnost jednoličnosti. Ako se to uspešno izbegne, on gotovo uvek podmiruje pragmatične potrebe poslovnih i svakodnevnih prilika, ali i daje dovoljno dobre odgovore na pitanja o stilu i stavu. Stoga, basic je najverovatnije jedan od retkih stilova kod kog ne treba primeniti baš sve trendove koji trenutno kolaju po gradskim kuloarima, od kojih je prvi na listi izbegavanje: preterivanje. Pa, iako je ove sezone poželjno u svemu preterati, čak toliko da se, primera radi, na “ulicama” Instagram civilizacije razvila MEM kultura zasnovana upravo na preterivanju, a za koje se daje lajk više, kada je basic u pitanju, treba imati mere i zaustaviti se na vreme. U određivanju granice, odnosno, postavljanju kontrateže klasičnom stilu odevanja je ove sezone, čini se, nikad lakše. Vrlo je moguće, ako ne i poželjno da priuštite sebi povremeni “beg” od klasike, pa što da ne – i na svakodnevnom nivou. Najbolji, najbrži i najekonomičniji način da to postignete je princip “jednim udarcem dve muhe”, pa ove zime slobodno sebi priuštite neki dobar kaput kao zaštitu od hladnoće, ali i neka on bude takav da doliva kap na tasu kontrateže jednoličnom basic stilu odevanja.

Iako time rizikujete da prkosite klišeu, koji nalaže da se posle tridesete treba “prizemljiti” u svom načinu odevanja, ili pak, da se već sa dobijanjem prvih poslovnih angažmana treba “uozbiljiti”, takođe rizikujete i velike količine svakodnevne zabave i doze samopouzdanja koje vam u uspešnom suočavanju sa svim dolazećim obavezama i ulogama mogu samo pomoći. Izbor za odluku je na vama, a konačno, veliki vetar u leđa po ovom pitanju su nam čitava modna industrija, horde influensera, novonastala civilizacija Instagrama, ali i večiti pobornici takozvane basic-clasic kulture odevanja, poput čuvene Posh Lady

Za sve one koji se odvaže da rizikuju i pobegnu od klasika, kada su u pitanju kaputi, donosimo listu od čak četiri fenomenalne opcije. Svaka od njih će, zasigurno, uneti dašak razigranosti u hladne jesenje i zimske svakodnevice.

Kaputi odvažnih kolorita

Ove sezone smo definitivno naučili da je upečatljiv kolorit zapravo nova crna. Trend vezan za boje se primenjuje gde god je to moguće: od odevnih komada, preko aksesoara, pa sve do očnih kapaka. U tom nastojanju modne industrije da doda svetu malo boje, nisu ostali pošteđeni ni kaputi, pritom, ne istiskujući dobro poznate pulene klasičnih krojeva i kolorita. Dakle, pošto ove sezone ima mesta za sve, idealno je vreme da razbijete monotoniju jednim kaputom odvažne boje, po ličnom izboru i senzibilitetu. Ukoliko se tom prilikom odlučite za pink kaput i to još u “faux fur” teksturi, nećete pogrešiti.

Editors choice