Ne kaže se bez razloga da se na greškama uči, a to naročito možemo reći za greške u poslovnom svetu, koje nas na početku, neke manje, neke više, koštaju, ali koje su nam definitivno velika lekcija.

Svi mi grešimo, pa i svetski poznate zvezde i veoma uspešne poslovne dame koje su pre samo nekoliko godina bile na početku, baš kao i mnoge od vas. Zato vam danas otkrivamo greške na kojima su one naučile svoje lekcije, ali i savete koji vam itekako mogu pomoći u karijeri.

Džesika Alba

Džesika Alba je za samo nekoliko godina od popularne holivudske glumice postala prava poslovna dama, koja vodi “The Honest Company”  firmu koja vredi neverovatnih milijardu dolara. Međutim, da bi stigla na mesto na kom se trenutno nalazi, Alba je morala da pređe dug put, pa je u jednom intervjuu priznala da je na početku karijere birala uloge samo da bi imala novac za hranu, a ne zbog njihove estetske vrednosti. Ipak, najveću grešku u svojoj karijeri, Džesika Alba napravila je na samom početku poslovanja njene kompanije, jer je potcenila značaj papirologije, te je morala da sve papire prelazi sama, kako bi imala uvid u to gde novac odlazi. Zato kao svoj najveći savet ističe usmerenost na novac, pre nego na kreativnost, naročito ukoliko rukovodite velikom firmom.

greske u karijeri 1 I one su grešile na početku karijere
Comments