Kontroverzna manekenka, otkrivena početkom devedesetih godina često je bila na meti javnosti. Iako je na početku svoje karijere nazivana antisupermodelom, pokazala je kako autentičnost i doslednost sebi mogu da zavladaju svetom. Tokom cele karijere svojim oblačenjem i ponašanjem je pomerala granice, provocirala i postavljala nove standarde, govoreći nam da je skroz u redu ceo život tražiti sebe i ne uklapati se u masu. Njen provokativan ali sofisticiran, jednostavan i elegantan stil, uvek upotpunjen jednim od komada koji predstavljaju njen lični pečat, učinio ju je jednim od najpoznatijih modela na svetu.

Kada pomislimo na stil Kate Moss, naša prva asocijacija su rock, chic detalji kombinovani sa nekim od basic komada. Uske farmerke, svilenkaste ešarpe oko vrata, ankle boots, kao i neizostavni leopard print predstavljaju osnove njenog stila kom je verna i dan-danas, a upravo odanost svom zaštitnom znaku i postavljanje sopstvenih modnih trendova, pored brojnih nagrada, još davne 2005. godine donose joj i titulu modne ikone. A kako nas to ona i dan-danas inspiriše i kakvim nas to modnim lekcijama uči?

Animal print kao must have svake sezone 

Još ranih devedesetih, manekenka je pronašla način da leopard print nosi tako da uz dnevne kombinacije on ne izgleda neukusno, već vrlo chic i originalno, nonšalatno i ležerno. Nasuprot tome, na crvenom tepihu, haljine ovog printa iskobinovane su uvek uz jednostavne visoke potpetice, neutralnu šminku i opuštene lokne, što čini celokupnu kombinaciju vrlo elegantnom, seksi i zavodljivom.

Jednostavnost i minimalizam – uvek i zauvek

Na samom početku njene karijere, minimalistički pristup modi bio je jako popularan i evidentno je ostavio tragove i na neki način formirao ukus same manekenke. Konstantnim vraćanjem basic komadima primer je kako žena može izgledati privlačno i bez imalo uloženog napora, u uskim farmerkama i običnoj majici. No, uvek treba dodati nešto svoje i biti autentičan, a ovakve kombinacije Kate upotpunjuje kožnom jaknom, šeširom ili pak svilenkatim ešarpama oko vrata – jer lični pečat je najbitnija odlika stila.

Comments