Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Kontroverzna manekenka, otkrivena početkom devedesetih godina često je bila na meti javnosti. Iako je na početku svoje karijere nazivana antisupermodelom, pokazala je kako autentičnost i doslednost sebi mogu da zavladaju svetom. Tokom cele karijere svojim oblačenjem i ponašanjem je pomerala granice, provocirala i postavljala nove standarde, govoreći nam da je skroz u redu ceo život tražiti sebe i ne uklapati se u masu. Njen provokativan ali sofisticiran, jednostavan i elegantan stil, uvek upotpunjen jednim od komada koji predstavljaju njen lični pečat, učinio ju je jednim od najpoznatijih modela na svetu.

Kada pomislimo na stil Kate Moss, naša prva asocijacija su rock, chic detalji kombinovani sa nekim od basic komada. Uske farmerke, svilenkaste ešarpe oko vrata, ankle boots, kao i neizostavni leopard print predstavljaju osnove njenog stila kom je verna i dan-danas, a upravo odanost svom zaštitnom znaku i postavljanje sopstvenih modnih trendova, pored brojnih nagrada, još davne 2005. godine donose joj i titulu modne ikone. A kako nas to ona i dan-danas inspiriše i kakvim nas to modnim lekcijama uči?

Animal print kao must have svake sezone 

Još ranih devedesetih, manekenka je pronašla način da leopard print nosi tako da uz dnevne kombinacije on ne izgleda neukusno, već vrlo chic i originalno, nonšalatno i ležerno. Nasuprot tome, na crvenom tepihu, haljine ovog printa iskobinovane su uvek uz jednostavne visoke potpetice, neutralnu šminku i opuštene lokne, što čini celokupnu kombinaciju vrlo elegantnom, seksi i zavodljivom.

View this post on Instagram

#katemoss #katemossstyle

A post shared by style_kate (@style_kate_moss) on

Jednostavnost i minimalizam – uvek i zauvek

Na samom početku njene karijere, minimalistički pristup modi bio je jako popularan i evidentno je ostavio tragove i na neki način formirao ukus same manekenke. Konstantnim vraćanjem basic komadima primer je kako žena može izgledati privlačno i bez imalo uloženog napora, u uskim farmerkama i običnoj majici. No, uvek treba dodati nešto svoje i biti autentičan, a ovakve kombinacije Kate upotpunjuje kožnom jaknom, šeširom ili pak svilenkatim ešarpama oko vrata – jer lični pečat je najbitnija odlika stila.

Editors choice