f1 Kate Moss   Version 2.0?

Zvezda jednog od najpoznatijih venčanja

Na venčanju najpoznatije manekenke na svetu, Kejt Mos (Kate Moss), osim mladenaca, pažnju je pridobila i jedna od deveruša, trinaestogodišnja Loti (Lottie Moss). Loti je polusestra supermodela, a na njen prvi modni angažman se čeka već mesecima. Loti je pre nekoliko dana prvi put stala pred objektiv profesionalnog fotografa, a u međuvremenu je potpisala ugovor sa agencijom Storm, koja je odgovorna za lansiranje, tada tinejdžerke, Kejt.

137 Kate Moss   Version 2.0?

Neodoljive sestre Mos

Loti je ćerka iz drugog braka Pitera Mosa (Piter Moss) i supruge Ingrid. Pravo ime joj je Šarlot (Charlotte Moss), a 14. januara sledeće godine puni četrnaest godina, te tada zapravo počinje da gradi karijeru modela. Prve studijske fotke je uradila Andrea Karter-Bouman (Andrea Carter-Bowman), uz instrukcije Kejtine prijateljice i agenta, Sare Dukas (Sarah Doukas). Čemu tolika pomama?

Od prvog pojavljivanja do danas, Kejt je porušila mnoge tabue i pravila ponašanja, te je od pegave devojčice iz Krojdona postala poslovna žena, koja svoje lice naplaćuje u milionima. Tokom duge karijere dočekivala je i ispraćala mnoga lica, među kojima su gotvo svi fotografi i dizajneri tražili “novu” Kejt. Upravo takvi naslovi su pratili uspehe modela poput Agnes (Agyness Deyn), Lili Kol (Lily Cole), Felisiti Gilbert (Felicity Gilbert), pa čak i androgenog Andreja Pejića. Naravno, termin “nova Kejt Mos” se ne odnosi na izgled, već na čitavu kontroverzu i medijsku popmpu koja je pratila mršavu, gotovo anoreksičnu, nisku i neobičnu devojčicu Kejt, naspram superžena koje su krasile modne piste i trač rubrike ranih devedesetih. Baš kao što je Kejt prozvana novom Tvigi (Twiggy), tako se proteklih desetak godina prave prvi koraci u medijskom predstavljanju novog modela kroz ime britanske ikone stila i skandala. Sada je došao red na nekog ko deli njeno prezime, a kako će se Loti zaista snaći u ludom svetu mode, ostaje pitanje. Za sada se zna da će sledeće fotografije raditi sa čuvenim Mariom Testinom (Mario Testino), jednim od najboljih prijatelja neprikosnovene Kejt.

138 Kate Moss   Version 2.0?

Loti izgleda zrelije od većine vršnjakinja

224 Kate Moss   Version 2.0?

Modni svet je pao na kolena

322 Kate Moss   Version 2.0?

Fotka o kojoj se najviše priča - Loti u kožnom šortsu


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments