Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

Kako se “radi” ljubav prema sebi u 2020?

Sa liste (neispunjenih) odluka: 5 saveta kako da uspešno dođeš do željene figure

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Možda čudno zvuči da je najbolja stvar za vaš struk ponekad krevet, a ne teretana, ali je to istina. Dobar san je najvažnija stvar kada je proces mršavljenja u pitanju, naročito kada vam treba dodatna energija za sve te sate provedene u teretani.

Spavanje vam nije prioritet

Istraživanja pokazuju da oni koji ne spavaju dovoljno svakodnevno unesu stotine kalorija više nego što bi trebalo. To je zato što san utiče na regulaciju hormona koji utiču na glad. Ukoliko konstantno govorite kako ćete se naspavati tokom vikenda, vrlo je moguće da vaše telo traži više kalorija nego što mu je potrebno.

Nikada nemate kvalitetan san

Čak i ako legnete u dogledno vreme, budite se, idete do wc-a, okrećete se… I to može da uzrokuje gomilanje sala na vašem stomaku, jer ste pod stresom više nego obično. Kako biste se naspavali, pogasite sve uređaje, sva svetla i izbegavajte alkohol.

Ne možete da odete na spavanje bez hrane

Ukoliko ste od onih koji jedu noću, imajte u vidu da i najmanji zalogaji koje gricnete pred spavanje rezultiraju time da do kraja nedelje nagomilate stotine kalorija viška, koje će se nagomilati pogodite gde?

o SLEEP facebook Kilogrami dole: Dobar san za zgodno telo

Umesto da vežbate, vi odlažete buđenje

Ukoliko je jutro jedino vreme kada možete da vežbate, onda navijte sat ranije, ustanite, pripremite se i vežbajte pre posla! Dodatnih sat ili dva sna ujutru zvuči primamljivo, ali lezite ranije i imaćete ta dva sata sna, a i dalje ćete jutro moći da počnete zdravim treningom koji će vam dati dovoljno energije da pregurate dan.


Lenka Gatić

Editors choice