Kada vam je neko ljubavnik, koliko god da ste telesno i emotivno povezani sa njim, njegovo prisustvo u svom životu uzimate sa rezervom. A kada ste u partnerskom odnosu, ta rezerva se smanjuje i nestaje. Niste zainteresovani da održavate distancu, jer ste zauzeti građenjem odnosa. Ljubavnički odnos obično se i završava kao takav. A partnerski ima sve šanse da preraste u životni.

Ne pokušavate da zaključite da li ste srodne duše ili niste. Suviše ste zauzeti postajući srodne duše, otkrivajući i gradeći prisnost i produbljujući odnos.

Oboje ste spremni. Onaj bolni osećaj koji poznajete iz nekih ranijih veza, da ste vi spremni, a on nije, ili da vam se prava stvar dešava u pogrešnom trenutku, kada okolnosti nikako ne podržavaju partnerstvo, već samo avanturu, daleko je iza vas. Stvari se odvijaju glatko, jer sarađujete, krećete se u istom pravcu i niko ne pokušava da ukoči, uspori, okrene i pobegne.

Želite iste stvari na duže staze. Želite napredak u karijeri, veliki prostor, dvoje dece, putovanja. I imate vremena da stignete kuda ste krenuli, jer niko tu nije uskraćen i uplašen, kao što se dešava u odnosima gde jedan partner želi decu, a drugi ne, jedan želi stabilan život, a drugi planira avanture i očito je da ne mogu da budu više od ljubavnika, iako se trenutno savršeno slažu.

ljubav 41 Ključne odlike partnerskog odnosa (za razliku od ljubavničkog)
Comments