Kada prolazimo kroz težak životni period, nekad sve te reči utehe kao što su “biće bolje”, “nije jedini na svetu”, “jedan se otegao drugi se protegao” i mnoge druge koje nam nude naši dobronamerni prijatelji, jednostavno nisu dovoljne. A opet, i mi potežemo za istim tim rečima kada pokušavamo našim prijateljima da pomognemo, a znamo iz ličnog primera da su prazne i šuplje. I zato konstantno tražimo neki izvor tuge pored koga ćemo sesti, odmoriti se, popiti malo vode i utešiti se u činjenici da nije samo nama teško.  

Da bi rane zarasle, one prvo moraju da se očiste. Evo nekih knjiga koje će vam pomoći u tome, samo nemojte da zaboravite da rane najviše peku dok se čiste.

Jedi, voli, moli

Ova knjiga slika priču o ženi po imenu Elizabet Gilbert. Kada je konačno smogla snage da izađe iz braka koji nije nesrećan ali nije dovoljno srećan, i prihvatila činjenicu da svoj život ne treba da ravna prema muškarcima, rešila je da ga promeni iz korena. Kao neko ko je odmalena bio u dugim vezama, donela je odluku da je sada vreme da bude sama. Prodala je sve što je imala i rešila da 365 dana podeli na Rim, ašram u Indiji i Bali. Dok je otkrivala izazove koje samoća donosi sa sobom, otkrila je i slobodu koja sa njom dolazi. U rimskim ruševinama prepoznala je šansu da se od njih sagradi nešto sasvim novo, bolje i trajnije, a tome će vas ova knjiga i naučiti.

Kada si otišao

Ova knjiga brilijantne spisateljice Megi O’ Farel možda će vam delovati kao so na ranu, ali zaista, kao i so, ima isceliteljske moći. Kada zakorači na tlo rodne Škotske, Elis vidi nešto toliko šokantno da zahteva da se odmah vrati nazad u London. Nekoliko sati kasnije, zatičemo je u komi, okruženu svojom porodicom. Tu priča kreće da se prepliće između njene ljubavi sa Džonom i života njene majke i bake. Emocija koja je duboko utkana u ovaj roman je tuga, i oko nje se gradi priča. Gubitak, bol i obmanu potapa nepresušno more tuge, a da biste znali kako da udahnete vazduh i isplivate na površinu, pročitajte ovu knjigu.

Comments