Vreli letnji dani su pred nama, a bez obzira na to da li ćemo ga provesti u gradu ili ipak idemo na letovanje, nužno je da uz sebe imamo kvalitetno štivo za odmor od svakodnevice. Triler ili opuštajući Chick lit, distopija ili pak autobiografija? Pronađite vaše favorite među našim predlozima!

Becoming – Michelle Obama

Prva Afroamerikanka koja se našla u ulozi prve dame Sjedinjenih Američkih Država odlučila je da memoarima približi svoj naizgled savršen život javnosti. Pored moćnog muža, istakla se kao borac za prava žena i devojčica kako u Americi tako i u ostatku sveta, a istovremeno je i odgajala svoje dve ćerke, skrivajući ih od očiju javnosti što je više moguće. S dubokom iskrenošću govori o usponima i padovima, problemima ali i prednostima života prve dame, ne zaboravljajući svoje detinjstvo u Čikagu. Michelle se obraća svim ženama na inspirišuć i nadahnjujuć naćin, uveravajući nas da su čuda moguća.

The Testaments – Margaret Atwood

Nakon kultnog romana The Handmaids Tale, Atwood nas uvodi u svet Republike Galad, 15 godina kasnije. Ova knjiga nudi dublji prikaz života u Galadu, kao i sveta koji se nalazi oko nje. Iako predstavljena kao nastavak, može se čitati i kao zasebno delo, a priča o ulozi 3 potpuno različite žene u urušavanju jedne teokratske države, držaće vas napetim do samog kraja. Svaka junakinja suočava se sa sobom i otkriva koliko daleko smo sposobni da idemo zarad naših uverenja.

Three Women – Lisa Tadeo

Opisana kao zadivljujući uspeh i saga koja opisuje sve slojeve žudnje, slomljenog srca i opčinjenosti, proglašena je knjigom godine od strane Washington Posta, Time-a, Guardiana i Economista. Pisana kroz 8 godina istraživanja i stotinama razgovora sa ženama iz potpuno različitih svetova, ovo delo nas upoznaje sa 3 žene, majke, radnice, učenice i ljubavnice. Lina, Megi i Sloun naizgled nemaju ništa zajedničko, međutim, ono što ih sve povezuje u srži, jeste da su žene.

Comments